Receptai

Citrinžolių arbata

4 puodeliai

Jums reikės:
4 šaukštų arbatos EGENTID su citrinžolėmis;
3 cm ciberžolės šaknies (nuluptos ir supjaustytos);
800 ml karšto vandens;
1 žaliosios citrinos (arba nedidelio agurko);
1 šaukšto cukraus.

Užplikykite arbatžoles kartu su supjaustyta ciberžolės šaknimi ir palikite atvėsti. Į paruoštą arbatą įpilkite šiek tiek mineralinio vandens ir patiekite su ledukais, agurkų riekelėmis ar žaliųjų citrinų skiltelėmis.

Pipirmėčių arbata su kakava

4 puodeliai

Jums reikės:
4 šaukštų arbatos EGENTID su pipirmėtėmis ir kakava;
4 šaukštų mėtinio kakavos sirupo;
100 ml riebios grietinėlės;
800 ml karšto vandens.

Užplikykite arbatžoles ir palikite atvėsti. Į paruoštą arbatą įpilkite mėtinio kakavos sirupo, grietinėlės ir patiekite su ledukais.

Baltoji arbata „Žydinčios vyšnios“

4 puodeliai

Jums reikės:
4 baltosios arbatos EGENTID maišelių;
800 ml karšto vandens;
2 raudonųjų serbentų lapelių;
1 šaukšto cukraus;
braškių.

Užpilkite arbatos maišelius ir serbentų lapelius karštu vandeniu, palikite atvėsti. Paruoštą arbatą patiekite šaltą ir papuoškite šviežiomis braškėmis.

Kakaviniai triufeliai su pipirmėčių arbata

Apie 16 triufelių
Paruošite per 15 min. (šaldymo laikas 1–2 val.)

Jums reikės:
4 šaukštų arbatos EGENTID su pipirmėtėmis ir kakava;
20 g sviesto;
2 šaukštų kakavos miltelių;
300 g juodojo šokolado CHOKLAD MÖRK 70%;
200 ml grietinėlės (įprastos arba avižų).
Gaminame:
1. Nedidelėje keptuvėje pakaitinkite grietinėlę (užvirti nereikia). Įberkite 2 šaukštus arbatžolių ir palikite pamirkti 4–5 minutes.
2. Susmulkinkite šokoladą ir suberkite į dubenį. Kaitindami virš puodo su verdančiu vandeniu, ištirpinkite.
3. Į ištirpusį šokoladą supilkite grietinėlę. Naudokite kiaurasamtį, kad į indą nepatektų arbatžolės. Gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa.
4. Įmaišykite sviestą – jis suteiks šokolado masei žvilgesio. 
5. Gautą masę supilkite į pusės litro talpos indą ir uždenkite maistine plėvele. 1–2 valandoms palikite šaldytuve.
6. Grūstuvėje sutrinkite likusius 2 šaukštus arbatžolių ir sumaišykite jas su kakavos milteliais. Iš atvėsusios šokolado masės formuokite rutuliukus ir apvoliokite kakavos bei arbatžolių milteliuose. Patiekite iš karto arba 30 minučių palaikykite šaldytuve, kad triufeliai atvėstų ir sutvirtėtų.

Sandariame inde triufelius išlaikysite šviežius dar tris dienas.

Vafliai su krevetėmis

Kartą paragavę vaflių su pikantiškais priedais (pavyzdžiui, sultingomis krevetėmis su vos juntamu jūros skoniu ir aromatu), nebenorėsite jokių kitų. Patikėkite.
 
4 porcijos 
Paruošite per 25 min.
 
Jums reikės:
240 g šaldytų vaflių VÅFFLOR;
500 g krevečių su kiautais SJÖRAPPORT;
200 ml liesos grietinės crème fraîche;
1⁄2 stambiai supjaustyto raudonojo svogūno;
1 ryšulėlio smidrų;
100 ml cukraus.
1. Atšildykite vaflius ir apkepkite keptuvėje, kol įgaus auksinį atspalvį. Šiek tiek pasūdykite.
2. Atskirame inde sumaišykite liesą grietinę su svogūnais.
3. Įstrižais supjaustykite smidrus 2–3 cm pločio gabalėliais. Maišydami 3 minutes pakepinkite karštoje keptuvėje, kol išorė taps traški.
4. Ant dar šiltų vaflių uždėkite po šaukštą grietinės su svogūnais, 3–4 išlukštentas krevetes ir gabalėlį kepto šparago.

Suktinukai su daržovių kukuliais ir avokadais

4 porcijos
Paruošite per 30 min.
 
Jums reikės:
640 g (40 vnt.) daržovių kukulių ALLEMANSRÄTTEN;
4 šaukštų humuso;
4 duonos BRÖD TUNNBRÖD papločių;
2 avokadų;
4 susmulkintų svogūnų laiškų;
50 ml susmulkintų mėtų lapelių;
1 šaukšto ypač tyro alyvuogių aliejaus;
1/2 citrinos sulčių;
druskos ir pipirų.
1. Išdėliokite duonos papločius ant stalo. Šakute sutrinkite avokado minkštimą ir gauta mase patepkite papločius. Šalia užtepkite šiek tiek humuso.
2. Sumaišykite svogūnų laiškus su mėtų lapeliais, citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, prieskoniais ir taip pat užtepkite ant duonos papločių.
3. Daržovių kukulius iškepkite orkaitėje ar keptuvėje, kaip nurodyta ant pakuotės. Trumpam palikite ant virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų. Paskui perpjaukite pusiau ir išdėliokite ant papločių.
4. Tvirtai susukite ir suvyniokite į sviestinį popierių.

Ant grotelių keptos daržovės su buratos sūriu ir rapsų aliejumi

4 porcijos (garnyras)

Jums reikės:
225 g nuplautų ankštinių pupelių;
4 pusiau perpjautų svogūnų;
4 Chalapos paprikų;
druskos ir pipirų pagal skonį;
2 rutuliukų buratos sūrio;
ryšulėlio šviežių žalumynų;
100 ml rapsų aliejaus;
citrinų sulčių;
ilgojo batono ir sviesto.
1. Pamerkite žalumynus (su koteliais) į pasūdytą verdantį vandenį ir palaikykite 10 minučių.
2. Ištraukite ir pamerkite į vonelę su ledukais.
3. Nusausinkite ir maisto smulkintuvu sutrinkite kartu su rapsų aliejumi, kol masė taps vientisa.
4. Į sietelį įdėkite kavos filtrą, supilkite žalumynų ir aliejaus masę ir palikite virš dubens per naktį, kad nusivarvėtų.
5. Paskaninkite kelias lašais citrinų sulčių ir žiupsneliu druskos.
6. Daržoves patepkite rapsų aliejumi.
7. Apibarstykite druska ir pipirais.
8. Įkaitinkite keptuvę su grotelėmis.
9. Išdėliokite daržoves ant grotelių ir kepkite,. kol suminkštės ir dailiai apskrus.
10. Praskirkite pupelių ankštis ir supjaustykite Chalapos paprikas griežinėliais.
11. Patiekite iškeptas daržoves ant padėklo.
12. Ant daržovių išdėliokite buratos sūrį ir apšlakstykite viską rapsų aliejumi.

Dilgėlių sriuba su laukiniais česnakais, bulvėmis ir svogūnais

4 porcijos

Jums reikės:
2 svogūnų;
1 didelės česnako skiltelės;
2 smulkiai supjaustytų bulvių;
400 g dilgėlių;
200 g laukinių česnakų;
1000 ml daržovių sultinio;
200 ml sauso baltojo vyno;
3 šaukštų sviesto skonio rapsų aliejaus SMAKRIK;
rapsų aliejaus SMAKRIK su laukiniais česnakais;
citrinų sulčių;
druskos ir pipirų.
1. Vieną svogūną supjaustykite kubeliais, o kitą – plonais griežinėliais.
2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto skonio rapsų aliejaus. Pakepinkite jame susmulkintą česnako skiltelę, svogūną ir 2/3 kubeliais supjaustytos bulvės, viską pasūdykite.
3. Patroškinkite 5–10 minučių, kol suminkštės.
4. Mažesnėje keptuvėje su 2 šaukštais aliejaus lėtai maišydami patroškinkite griežinėliais supjaustytą svogūną su druska.
5. Į svogūnų, česnakų ir bulvių mišinį įpilkite vyno ir kaitinkite 5 minutes, kol nugaruos.
6. Supilkite sultinį ir pavirkite dar 10 minučių. 
7. Kitame puode užvirkite 300 ml pasūdyto vandens.
8. Suberkite į puodą kubeliais supjaustytas bulves ir pavirkite minutę, kol suminkštės. Nupilkite vandenį ir palikite kiaurasamtyje nusivarvėti.
9. Į tą patį puodą sudėkite dilgėles ir laukinius česnakus, pavirkite 2 minutes.
10. Nukelkite puodą nuo viryklės ir sutrinkite viską maisto smulkintuvu.

Citrinomis kvepiančios agurkų salotos su krapais ir sezamais

4 porcijos (garnyras)

Jums reikės:
2 ilgais griežinėliais supjaustytų agurkų (galite naudoti pjaustyklę);
200 ml šviežių krapų;
1 ekologiškos citrinos žievelės;
2 šaukštų skrudintų sezamų sėklų;
2 šaukštų rapsų aliejaus SMAKRIK su krapais;
druskos ir pipirų pagal skonį.
1. Išdėliokite agurkų griežinėlius lėkštėje.
2. Apibarstykite susmulkintais krapais, sezamų sėklomis ir užtarkuokite šiek tiek citrinos žievelės.
3. Apšlakstykite rapsų aliejumi, paskaninkite druska ir pipirais.

Geltonųjų žirnių humusas su kimčių aliejumi

4–6 porcijos

Humusui: 
300 ml džiovintų geltonųjų žirnių;
2–3 česnako skiltelių;
3 šaukštų nesūdytos sezamų pastos;
½ šaukštelio sumaltų kmynų;
4–5 šaukštų citrinų sulčių;
2 šaukštų rapsų aliejaus;
druskos pagal skonį;
100 ml virinto vandens;
50 ml susmulkintų laiškinių česnakų.

Kimčių aliejui: 
150 ml rapsų aliejaus;
50 ml acto;
½–1 šaukštelio Gochugaro (korėjietiškų aitriųjų paprikų miltelių);
1 nedidelės česnako skiltelės;
1 šaukštelio tarkuotų imbierų;
1 šaukštelio žuvies padažo;
½–1 šaukštelio žaliųjų citrinų sulčių.

Gaminame humusą:
1. suberkite geltonuosius žirnius į 800 ml vandens ir palikite šaldytuve bent 10 valandų, kad išmirktų.
2. Nuplaukite ir nusausinkite žirnius, suberkite į keptuvę su 1000 ml vandens ir pasūdykite šaukšteliu druskos. Kai užvirs, nusemkite putas, sumažinkite temperatūrą ir troškinkite 1½–2 valandas.
3. Nupilkite didžiąją dalį vandens, palikite apie 100 ml.
4. Atidėkite 200 ml išvirtų žirnių, o likusius kartu su kitais ingredientais, 50 ml virinto vandens ir šaukšteliu druskos sutrinkite maisto smulkintuvu. 
5. Smulkinkite kelias minutes, kol masė taps vientisa. Jei trūksta, įpilkite dar vandens ar įberkite druskos. Supilkite aliejų ir pamaišykite dar 1 minutę.
6. Gilioje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Joje apskrudinkite likusius avinžirnius, kol taps traškūs. Pasūdykite, atvėsinkite ir sumaišykite su kimčių aliejumi.
7. Kimčių aliejuje išmirkusius žirnius patiekite atskiroje lėkštėje arba porą šaukštų užberkite ant paruošto humuso. Paskaninkite šlakeliu aliejaus ir susmulkintais laiškiniais česnakais.

Smidrų salotos su jūrų dumblių ikrais

Avižų ar kviečių kruopos suteiks salotoms masės ir sotumo, bet galite gaminti ir be jų. Prieskoniais gardinkite pagal skonį.
 
4 porcijos
Paruošite per 30 min.
 
Jums reikės:
2 ryšulėlių (po 250 g) šviežių smidrų;
druskos;
1 ryšulėlio svogūnų laiškų;
aliejaus kepimui;
100 ml kruopų (kviečių ar avižių);
1 šaukšto acto;
2–3 šaukštų rapsų ar alyvuogių aliejaus;
50–100 ml liesos grietinės crème fraîche;
40 g dirbtinių juodųjų ikrų SJÖRAPPORT.
1. Perpjaukite smidrus į kelias dalis, pamerkite į pasūdytą verdantį vandenį ir palaikykite apie minutę – jie turi išlikti traškūs. Ištraukite ir nupilkite lediniu vandeniu.
2. Susmulkinkite svogūnų laiškus ar apkepkite karštame aliejuje, kol šiek tiek patamsės.
3. Išvirkite kruopas, kaip nurodyta ant pakuotės. Nupilkite vandenį ir lengvai apskrudinkite jas keptuvėje su įkaitintu aliejumi.
4. Didelėje lėkštėje (ar ant medinės lentelės) išdėliokite paruoštus smidrus su svogūnų laiškais. Apšlakstykite aliejaus ir acto mišiniu, pagardinkite prieskoniais (pavyzdžiui, pankoliais) ir suberkite apskrudintas kruopas. Įkrėskite kelis šaukštus liesos grietinės ir apibarstykite juodaisiais jūrų dumblių ikrais.

Ant grotelių keptos salotos su rapsų majonezu ir čimičiuriu

4 porcijos (garnyras)

Salotoms:
4 išilgai perpjautų salotų „Little Gem“;
2 šaukštų sviesto skonio rapsų aliejaus SMAKRIK;
jūros druskos ir pipirų;
2 šaukštų šviežių krapų.

Rapsų majonezui: 
2 kiaušinių trynių;
1 kaupino šaukšto Dižono garstyčių;
500 ml ekologiško rapsų aliejaus SMAKRIK;
1 šaukšto citrinų sulčių;
1 šaukšto acto;
druskos.
Čimičiurio padažui: 
100 ml raudonojo vyno acto;
1 šaukštelio jūros druskos;
2 susmulkintų česnakų;
1 susmulkinto svogūnėlio;
1 susmulkintos žaliosios Chalapos paprikos;
50 ml susmulkintų kalendrų;
50 ml susmulkintų petražolių;
2 šaukštų susmulkintų raudonėlių;
2 šaukštų susmulkintų laiškinių česnakų;
100 ml rapsų aliejaus su krapais SMAKRIK.

Gaminame majonezą:
1. Išplakite kiaušinių trynius su actu ir garstyčiomis.
2. Nuolat maišydami, lėtai supilkite pusę aliejaus ir maišykite, kol masė sutirštės.
3. Įspauskite citrinų sulčių ir maišydami palaipsniui supilkite likusį aliejų.
4. Paskaninkite druska ir supilkite į sterilų stiklainį.
Gaminame čimičiurį:
1. Sumaišykite actą su druska, česnakais, svogūnėliais ir Chalapos paprikomis. Palikite 10 minučių pastovėti.
2. Įmaišykite kalendras, petražoles, raudonėlius ir laiškinius česnakus.
3. Supilkite rapsų aliejų ir išplakite šakute.
4. Įkaitinkite keptuvę su grotelėmis.
5. Ploni patepkite groteles aliejumi.
6. Apkepkite salotų puseles, kol išorinis sluoksnis taps traškus (apie 2 minutes iš abiejų pusių).
7. Paskaninkite druska bei pipirais.
8. Patiekite lėkštėje su rapsų majonezu, čimičiurio padažu ir šviežiais krapais.

Rūšiuoti pagal
  • Rekomenduojamas
  • Prekės kategoriją
  • Kainą nuo mažiausios
  • Kainą nuo didžiausios
  • Pavadinimą
EGENTID

žalioji arbata

citrinos/pušis/sertifikuota UTZ, eko

3,99

SJÖRAPPORT

dirbtiniai ikrai

juoda

1,99

EGENTID

juodoji arbata

imbieras, šeivam. uogos/sertifikuota UTZ, eko

3,99

CHOKLAD MÖRK 70%

juodasis šokoladas 70 %

sertifikuota UTZ

1,49

SMAKRIK

rapsų aliejus

sviesto skonio ekologiškas

3,69

EGENTID

vaisių ir žolelių arbata

pipirmėtės, kakava/sertifikuota UTZ

3,99

Yra daugiau variantų

EGENTID

vaisių ir žolelių arbata

citrinžolė/sertifikuota UTZ

3,99

Yra daugiau variantų

ALLEMANSRÄTTEN

daržovių kukuliai, šaldyti

100 % daržovių

4,99

VÅFFLOR

šaldyti vafliai

3,49

SMAKRIK

rapsų aliejus

čiobrelis ekologiškas

1,99

SMAKRIK

rapsų aliejus

krapų ekologiškas

2,49

SMAKRIK

rapsų aliejus

ekologiškas

3,69