UAB „Felit“ (toliau – Mes) gerbia Jūsų privatumą ir įsipareigoja saugoti jį laikydamasi šios privatumo politikos (toliau – Privatumo politika). Šioje Privatumo politikoje rasite informaciją apie Jūsų asmens duomenų tvarkymą lojalumo programos ir skaitmeninių sprendimų taikymo tikslu. Mes įsipareigojame būti skaidrūs ir pateikti Jums aiškią informaciją apie tai, kokius Jūsų asmens duomenis tvarkome, apie tvarkymo tikslus, asmens duomenų saugojimo laikotarpį, taip pat teisinį duomenų tvarkymo pagrindą ir kitą informaciją, kurią turime pateikti pagal galiojančius teisės aktus.
 
Turinys:

1.   Kokius asmens duomenis tvarkome ir kodėl?
1.1.   El. parduotuvė
1.2.   Lojalumo programa „IKEA Family“
1.3.   IKEA programėlė
1.4.   Tiesioginė rinkodara
1.5.   Slapukai
1.6.   Statistinė analizė
1.7. Pirkėjų atsiliepimai ir vertinimai
2.   Kaip mes renkame informaciją apie Jus?
3.   Kiek laiko saugome Jūsų asmens duomenis?
4.   Kam galime atskleisti Jūsų asmens duomenis?
5.   Asmens duomenų apsauga
6.   Jūsų teisės
7.   Privatumo politikos pakeitimai
8.   Kontaktinė informacija

Kokius asmens duomenis tvarkome ir kodėl?
 Susikūrę IKEA paskyrą mūsų interneto svetainėje, prisijungę prie lojalumo programos IKEA FAMILY, naudodamiesi elektroninės parduotuvės paslaugomis, arba sutikę gauti tiesioginės rinkodaros pranešimus mūsų interneto svetainėje, kartu pateikiate savo asmens duomenis. Jūsų pateiktus duomenis teisėtai tvarkome ir naudojame žemiau išvardytais tikslais:

1.1. Elektroninė parduotuvė
Asmens duomenų kategorijos Duomenų tvarkymo teisinis pagrindas
  • El. paštas; 
  • Vardas; 
  • Pavardė; 
  • Telefono numeris; 
  • Slaptažodis (šifruotas); 
  • Gaminių ir (arba) mėgstamų prekių sąrašas;
  • Peržiūrėtos prekės; 
  • IKEA paskyroje atlikti veiksmai; 
  • Pasirinkimai (prenumeratos, registracija lojalumo programoje ir t. t.);
  • „IKEA Family“ lojalumo programos duomenys, kaip nurodyta 1.2 punkte (jei esate registruotas „IKEA Family“ narys);
  • Informacija, kurią pateikiate užsisakydami tiesioginės rinkodaros pranešimus, kaip nurodyta 1.3 punkte (jei užsisakėte / užsiprenumeravote);
  • El. laiškų duomenys, įskaitant temą, siuntėją, gavėją ir el. laiško turinį (pavyzdžiui, kai susikuriate IKEA paskyrą, o mes Jums atsiunčiame patvirtinimo laišką; arba kai pateikiate prašymą priminti pamirštą slaptažodį); 
  • Trumpųjų žinučių duomenys, įskaitant temą, siuntėją, gavėją ir turinį (pavyzdžiui, kai susikuriate IKEA paskyrą, o mes Jums atsiunčiame patvirtinimo kodą); 
  • Pirkinių krepšelis; 
  • Adresas (-ai); 
  • Prekių atsiėmimo vieta; 
  • Mokėjimų duomenys (įskaitant banko sąskaitos numerį);  
  • Pirkimų istorija;
  • Pirkimo ir kiti susiję dokumentai (PVM sąskaitos ir pan.); 
  • Parašai (pvz., prekių perdavimo ir priėmimo dokumentuose); 
  • Informacija apie grąžintas prekes
Sutarties su Jumis sudarymas ir vykdymas.

Jūs galite susikurti savo IKEA paskyrą ir naudotis el. parduotuvės paslaugomis tiek mūsų interneto svetainėje, tiek IKEA programėlėje. Tokiu atveju mes tvarkysime Jūsų duomenis tam, kad Jūs galėtumėte susikurti paskyrą ir naudoti ją registruotiems naudotojams siūlomoms paslaugoms, įskaitant el. parduotuvės paslaugas (pateikti užsakymą, sumokėti, gauti PVM sąskaitas, matyti užsakymo informaciją, gauti prekes į namus ir pan.). Taip pat el. parduotuvės administravimo ir priežiūros tikslu, kad atpažintume Jus, kai pateikiate užklausų, kad praneštume Jums apie sąlygų pasikeitimus (Privatumo politikos, Bendrųjų sąlygų ir pan.) ar kad skubiais atvejais (iškilus problemoms dėl paskyros, prekėms pasimetus ir pan.) galėtume su jumis susisiekti. Jūsų el. pašto adreso ir telefono numerio duomenys tvarkomi siekiant pranešti Jums apie Jūsų užsakymo būseną, numatomą atsiėmimo ar pristatymo laiką, taip pat tarpiniams patvirtinimams siųsti. Tam tikrus Jūsų duomenis tvarkome ir statistiniais tikslais, kaip nurodyta 1.6 punkte.
Savo IKEA paskyroje galite matyti, kokius Jūsų asmens duomenis tvarkome, įskaitant „IKEA Family“ duomenis (jei esate registruotas „IKEA Family“ narys), redaguoti informaciją apie save, keisti tiesioginės rinkodaros, dalyvavimo žaidimuose ir (arba) konkursuose nustatymus ir pan.
Norėdami susikurti IKEA paskyrą ir pirkti mūsų el. parduotuvėje, turite sutikti su pirkimo ir pardavimo sutarties sąlygomis ir pateikti savo asmens duomenis. Jeigu nesutinkate su sąlygomis ir (arba) atsisakote pateikti savo asmens duomenis, susikurti IKEA paskyros ir pirkti mūsų el. parduotuvėje negalėsite. Jei el. parduotuvėje prekes arba paslaugas užsakote kito asmens vardu, turite jam apie tai pranešti ir gauti jo sutikimą pateikti mums jo asmens duomenis; taip pat turite užtikrinti, kad tas asmuo susipažintų su šia Privatumo politika ir ją suprastų. Pirmiau minėta kito asmens informacija naudojama taip, kaip nurodyta šiame punkte.
Registruodamiesi IKEA paskyroje ir el. parduotuvėje Jūs patvirtinate, kad esate ne jaunesnis (-ė) kaip 18 metų amžiaus ir kad Jūsų nurodyti asmens duomenys yra tikslūs ir teisingi. Pastebėję netikslumų, iškart juos ištaisykite.
Jei užsisakote prekių pristatymo į namus paslaugą, informaciją tvarkome taip, kaip nurodyta 1.2 punkte  „Prekių pristatymas į namus“ (Paslaugų privatumo politika). Jeigu nutraukiate pirkimo-pardavimo sutartį ar grąžinate prekes – kaip nurodyta 1.5 punkte „Prekių keitimas ir (arba) grąžinimas, pinigų grąžinimas“ (Paslaugų privatumo politika).
Jei savo pirkinių krepšelyje esantį prekių sąrašą siunčiate el. paštu arba jei mes atsiunčiame Jums pranešimą apie pamirštą krepšelį ar informuojame Jus apie gautą prekių papildymą, Jūsų asmens duomenis tvarkome taip, kaip nurodyta šio dokumento 1.3 punkte.
Jei norite išsamiau sužinoti apie tai, kaip trečiosios šalys (mokėjimo paslaugų teikėjai, administruojantys el. parduotuvėje vykdomus mokėjimus) tvarko mokėjimų duomenis, patariame perskaityti jų privatumo politikos nuostatas.

1.2 Lojalumo programa „IKEA Family“
Narystė lojalumo programoje „IKEA Family“ 
Asmens duomenų kategorijos Duomenų tvarkymo teisinis pagrindas
  • El. paštas;  
  • „IKEA Family“ kortelės numeris; 
  • Pirkimų pasinaudojant „IKEA Family“ kortele istorija;  
  • Narystės pradžios data.
Be pirmiau nurodytų duomenų, tvarkomi šie IKEA Family kortelių, išduotų iki 2019 m. liepos 8 d., turėtojų duomenys: 
  • Vardas; 
  • Pavardė; 
  • Gimimo data; 
  • Telefono numeris;  
  • Šalis;
  • „IKEA Family“ kortelės tipas (fizinė ar skaitmeninė).
Sutarties su Jumis sudarymas ir vykdymas.

Jei norite tapti lojalumo programos „IKEA Family“ nariu, gauti „IKEA Family“ kortelę ir naudotis jos pasiūlymais ir sutinkate su lojalumo programos „IKEA Family“ sąlygomis, mums teks surinkti apie Jus tam tikrą informaciją. Surinktus duomenis naudojame tam, kad galėtume atsiųsti Jums „IKEA Family“ kortelę, atpažinti Jus, kai pateikiate mums užklausų, sudaryti Jums sąlygas naudotis nuolaidomis ir kitais kortelės pasiūlymais, pranešti el. paštu apie narystės sąlygas (pvz., privalumo politikos, sąlygų pakeitimus ir pan.). Tam tikrus Jūsų asmens duomenis tvarkome ir statistiniais tikslais, kaip nurodyta 1.6 punkte.
Norėdami tapti „IKEA Family“ nariu, turite sutikti su lojalumo programos „IKEA Family“ sąlygomis ir pateikti savo asmens duomenis. Jeigu asmens duomenų pateikti nesutinkate, prisijungti prie lojalumo programos „IKEA Family“ negalite.
Pateikdami asmens duomenis Jūs patvirtinate, kad esate ne jaunesnis (-ė) kaip 18 metų amžiaus ir kad Jūsų nurodyti asmens duomenys yra tikslūs ir teisingi. Pastebėję netikslumų, iškart juos ištaisykite. Informaciją, kurią pateikėte registruodamiesi narystei programoje „IKEA Family“, galite koreguoti savo IKEA paskyroje arba susisiekdami su mumis (kontaktinė informacija pateikiama toliau).

Žaidimai ir (arba) konkursai „IKEA Family“ nariams 
Asmens duomenų kategorijos Duomenų tvarkymo  teisinis pagrindas
  • Vardas, pavardė; 
  • Pirkimų pasinaudojant „IKEA Family“ kortele istorija; 
  • „IKEA Family“ kortelės numeris; 
  • El. paštas; 
  • Telefono numeris. 
  • Jei laimėjote, žr. Bendrosios privatumo politikos 1.9 punktą.
Jūsų sutikimas. 
Laimėjimo atveju duomenų tvarkymo teisinis pagrindas yra mūsų teisinė pareiga.
Jeigu gaunamas skundas dėl žaidimo ir (arba) konkurso, asmens duomenų tvarkymas tokiu atveju grindžiamas teisėtu mūsų interesu ginti savo teises.


Registruodamiesi narystei lojalumo programoje „IKEA Family“ arba prisijungę prie savo IKEA paskyros galite pasirinkti, ar norite dalyvauti žaidimuose ir (arba) konkursuose, skirtuose „IKEA Family“ nariams. Dalyvavimas nėra privalomas – tai laisvas Jūsų pasirinkimas. Išreikšdami sutikimą dalyvauti žaidimuose ir (arba) konkursuose, Jūs sutinkate ir suprantate, kad jei žaidimo ir (arba) konkurso sąlygos tenkinamos, Jūsų pirmiau nurodyti duomenys, susiję su „IKEA Family“ kortele, bus automatiškai įtraukiami į visus „IKEA Family“ žaidimus ir (arba) konkursus be papildomos registracijos ir papildomai Jums apie tai nepranešant. Jūs taip pat sutinkate, kad laimėjimo atveju Jūsų „IKEA Family“ kortelės numeris būtų skelbiamas viešai.
Jeigu sutinkate dalyvauti „IKEA Family“ žaidimuose ir (arba) konkursuose, Jūsų asmens duomenis tvarkysime žaidimų ir (arba) konkursų organizavimo, vykdymo, administravimo, taip pat laimėtojų nustatymo, paskelbimo ir prizų ir (ar) kitų dovanų įteikimo tikslu. Laimėjimo atveju Jūsų asmens duomenis tvarkome siekdami užtikrinti teisingą savo mokestinių prievolių vykdymą: norėdami apskaičiuoti mokesčius ir mokesčių institucijoms deklaruoti informaciją apie Jums mokėtinas išmokas / sumas. Jeigu gaunamas skundas dėl žaidimo ir (arba) konkurso, asmens duomenys tvarkomi siekiant pareikšti, vykdyti arba ginti teisinius reikalavimus.
Jūs turite teisę bet kuriuo metu atšaukti savo sutikimą, kad Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi „IKEA Family“ žaidimų ir (arba) konkursų tikslu, nedarant poveikio duomenų rinkimo ir tvarkymo iki atšaukiant sutikimą teisėtumui. Tai padaryti galite savo IKEA paskyroje arba susisiekdami su mumis (kontaktinė informacija pateikiama toliau).
Norėdami išsamiau sužinoti apie tai, kaip mes tvarkome asmens duomenis žaidimų ir (arba) konkursų tikslu, kiek laiko juos saugome ir kam perduodame, žr. Bendrosios privatumo politikos 1.9 punktą.


1.3. IKEA programėlė
Asmens duomenų kategorijos Duomenų tvarkymo teisinis pagrindas
  • Techninė informacija, susijusi su IKEA programėle ir Jūsų įrenginiu; 
  • Jūsų naudojimosi IKEA programėle informacija (pvz., paskutinio prisijungimo data);
  • Jūsų pasirinktos kalbos informacija;
  • Norų sąrašas;
  • Įkvėpimas ir idėjos;
  • Paieškos istorija;
  • Strigčių duomenys.
Jei atskiru sutikimu suteikiate mums leidimą:
  • Pranešimai;
  • Prieiga prie vaizdo kameros;
  • Prieiga prie failų ir medijos.
Sutarties su Jumis vykdymas. 

Duomenis taip pat tvarkome siekdami ginti savo teisėtą interesą vertinti ir tobulinti IKEA programėlę.

Jūsų sutikimas suteikti mums konkrečius leidimus.  

Jūsų asmens duomenis tvarkome tam, kad galėtume suteikti Jums galimybę naudotis IKEA programėle ir užtikrinti tinkamą jos administravimą, veikimą bei visų jos funkcijų veiksmingumą. Kad veiktų tinkamai, IKEA programėlė turi turėti prieigą prie tam tikros informacijos, esančios Jūsų įrenginyje, t. y. Jums ją atsisiuntus ir įsidiegus, IKEA programėlė turės prieigą prie tokios informacijos kaip įrenginio tipas, operacinė sistema ir jos versijos ir pan. 
Jei suteikiate atskirą leidimą (išreiškiate sutikimą), IKEA programėlė gali turėti prieigą prie jūsų mobiliojo įrenginio vaizdo kameros, failų, medijos ir pan. Savo leidimus galite tvarkyti savo mobiliojo įrenginio nuostatose.
Jums suteikus mums leidimą siųsti pranešimus, teiksime Jums informaciją apie IKEA programėlės taisyklių, privatumo politikos, darbo valandų, užsakymų būsenos ir pan. pakeitimus, taip pat rinkodaros pasiūlymus, kaip nurodyta šioje Privatumo politikoje. Norėdami suteikti Jums visą svarbią informaciją, galbūt naudosime automatizuotą šios informacijos analizę. Jokios reikšmingos teisinės ar kitokios įtakos Jums ši analizė nedaro.
Be to, siekdami mūsų teisėtų interesų, pirmiau nurodytus asmens duomenis naudojame tam, kad galėtume sekti IKEA programėlės naudojimo statistiką ir imtis priemonių jai tobulinti ir plėtoti.
Jei IKEA programėle naudositės prisijungę prie IKEA paskyros, Jūsų asmens duomenys bus tvarkomi taip, kaip nurodyta pirmiau, o sutikimas, kurį pateikėte atlikdami pirminę registraciją, kad asmens duomenys būtų tvarkomi (jei vėliau nepakeista), galios ir šiuo atveju.
Neturėdami galimybės rinkti ir tvarkyti Jūsų asmens duomenis, negalėtume suteikti Jums prieigos prie IKEA programėlės. Jei nesutinkate, kad Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi taip, kaip nurodyta pirmiau, IKEA programėlės nesisiųskite ir nesidiekite, o jei ją atsisiuntėte ir įsidiegėte neperskaitę šios Privatumo politikos, nedelsdami ištrinkite IKEA programėlę iš savo mobiliojo įrenginio.
Atkreipkite dėmesį į tai, kad jei pašalinsite ar išdiegsite IKEA programėlę, nei Jūsų IKEA paskyra, nei narystė lojalumo programoje „IKEA Family“ panaikintos nebus. Taigi, net kai pašalinsite IKEA programėlę, mes toliau tvarkysime jūsų duomenis pagal šios Privatumo politikos sąlygas, nebent panaikinsite savo IKEA paskyrą ir nutrauksite narystę lojalumo programoje „IKEA Family“ arba baigsis toliau nurodytas duomenų saugojimo laikotarpis.


1.4. Tiesioginė rinkodara
Asmens duomenų kategorijos Duomenų tvarkymo teisinis pagrindas
  • Vardas;
  • El. paštas;
  • Gaminių sąrašas (pirkinių krepšelis);
  • Mėgstamų prekių sąrašas;
  • Pirkimų istorija (įskaitant pirkimus pasinaudojant „IKEA Family“ kortele);
  • „IKEA Family“ kortelės numeris;
  • Šalis (taikoma „IKEA Family“ kortelėms, kurios išduotos iki 2019 m. liepos 8 d.);
  • Pasirinkimai;
  • Informacija, susijusi su laida „Namų idėja su IKEA“: telefono numeris, naujai įrengiamo kambario tipas, kodėl reikia įrengti naujai, kambario paskirtis, ko trūksta, informacija apie asmenį ir šeimą, nuotraukos);
  • Norų sąrašas;
  •  Įkvėpimas ir idėjos;
  • Komunikacijos duomenys, įskaitant temą, siuntėją, gavėją, turinį; 
  • El. laiško sąveika (informacija apie tai, ar laiškas perskaitytas, kada ir kiek kartų perskaitytas (ar atvertas), ar persiųstas, kokia naudojama operacinė sistema ir el. pašto serveris, įskaitant vietą); 
  • Informacija, surinkta naudojant slapukus, įskaitant naršymo internete veiksmus;
  • Tiesioginės rinkodaros istorija
Pasirinktinai: 
  • Lytis; 
  • Vaikų iki 12 metų turėjimas; 
  • Miestas; 
  • Kalba.
     
Tiesioginės rinkodaros tikslais Jūsų asmens duomenis tvarkome gavę Jūsų sutikimą.
 Remdamiesi savo teisėtu interesu siūlyti tokius gaminius ir (arba) paslaugas, kurie geriausiai atitiktų Jūsų poreikius, vykdome dalinį profiliavimą

Jeigu sutinkate gauti tiesioginės rinkodaros pasiūlymus, teiksime Jums informaciją apie mūsų gaminius, paslaugas, pasiūlymus bei reklamos akcijas, pranešime apie gautą prekių papildymą ir priminsime apie el. parduotuvėje pamirštą krepšelį.  
Jei savo pirkinių krepšelyje esantį prekių sąrašą arba pranešimą apie gautą prekių papildymą siunčiate el. paštu kitam asmeniui, turite jam apie tai pranešti ir gauti jo sutikimą pateikti mums jo asmens duomenis; taip pat turite užtikrinti, kad tas asmuo susipažintų su šia Privatumo politika ir ją suprastų. Pirmiau minėta kito asmens informacija naudojama taip, kaip nurodyta šiame punkte.
Gali būti, kad pakviesime Jus į renginį ar pasiūlysime sudalyvauti kokioje nors veikloje ar apklausoje (pvz., apie tai, kokias prekes mėgstate, kodėl renkatės vienus ar kitus gaminius ar kaip įsivaizduojate savo svajonių namus). Tai darome todėl, kad norime geriau suprasti Jūsų pasirinkimus ir teikti Jums tokius pasiūlymus, kurie labiau atitiktų Jūsų poreikius. Ši informacija yra laisvai pasirenkama, todėl atsakinėti į klausimus ar dalyvauti renginiuose ir kitoje veikloje Jūs neprivalote.
Jei pateikėte papildomos informacijos, kuri nėra privaloma, mes, remdamiesi daliniu profiliavimu, pateiksime Jums konkrečių tiesioginės rinkodaros pasiūlymų (pvz., jei nurodyta lytis, miestas, ar yra vaikų iki 12 metų amžiaus, gaminių sąrašas, mėgstamų gaminių sąrašas, pirkimų istorija ir pan.). Šie tiesioginės rinkodaros pasiūlymai nėra personalizuota rinkodara, bet jie pritaikyti konkrečiai vartotojų grupei.
Jei sutinkate rinkodaros pasiūlymus gauti el. paštu, mes stebėsime el. laiško sąveiką (gausime informaciją apie tai, ar laiškas perskaitytas, kada ir kiek kartų perskaitytas (ar atvertas), ar persiųstas, kokia naudojama operacinė sistema ir el. pašto serveris, įskaitant vietą). Taip siekiame geriau suprasti, ar informacija, kurią Jums siunčiame, yra Jums aktuali. 
Atsisakyti tiesioginės rinkodaros pasiūlymų galite trejopai: pakeisdami pasirinkimus savo IKEA paskyroje, spustelėdami atsisakymo nuorodą el. laiške arba susisiekdami su mumis (kontaktinė informacija pateikiama toliau).
Registruodamiesi gauti tiesioginės rinkodaros pasiūlymus Jūs patvirtinate, kad esate ne jaunesnis (-ė) kaip 18 metų amžiaus ir kad Jūsų nurodyti asmens duomenys yra tikslūs ir teisingi.

1.5. Slapukai

Savo interneto svetainėje www.IKEA.lt ir IKEA programėlėje norime pateikti Jums tokį turinį ir funkcijas, kurie tinkamai veiktų ir būtų pritaikyti Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai. Slapukai – tai maži tekstiniai dokumentai, kuriuos interneto svetainė įrašo į Jūsų įrenginį, kai Jūs apsilankote svetainėje ar naudojatės programėle. Slapukų paskirtis – užtikrinti, kad mūsų svetainė ir (arba) IKEA programėlė tinkamai veiktų, tam tikrą laiką įsiminti Jūsų pasirinkimus (pavyzdžiui, kalbą, žiūrėtas prekes ir pan.) bei rinkti duomenis apie tai, kaip Jūs naudojatės svetaine ir (arba) IKEA programėle. Slapukus naudojame tam, kad atskirtume Jus nuo kitų naudotojų ir suteiktume Jums unikalią naršymo patirtį. Dar slapukai mums reikalingi tam, kad galėtume rinkti apibendrintą statistinę informaciją apie svetainės ir (arba) IKEA programėlės naudojimą bei veikimą, įsiminti, kokius veiksmus atlikote naršydami, ir rinkti šią informaciją mūsų veiklos tobulinimo bei personalizuotos reklamos tikslais.  

Slapukų naudojimo teisinis pagrindas:
– mūsų teisėtas interesas užtikrinti techninį svetainės veikimą ir rinkti bendrą anonimizuotą informaciją apie svetainės funkcionalumą;
– Jūsų sutikimas, kai slapukai naudojami Jūsų pasirinkimams įsiminti, be kita ko, pritaikytos reklamos teikimo tikslais ar kitais atvejais, kai renkami Jūsų asmens duomenys.

Slapukai gali būti dvejopi: konkrečios sesijos arba nuolatiniai. Sesijos slapukai ištrinami uždarius naršyklę, o nuolatiniai slapukai saugomi tol, kol yra ištrinami arba baigiasi jų galiojimo laikas. Kai kurie slapukai yra būtini ir labai reikalingi tinkamam pagrindinių funkcijų veikimui, taip pat tam, kad būtų galima nustatyti, ar Jūs sutikote su slapukų naudojimu svetainėje ir (arba) IKEA programėlėje. Kiti slapukai padeda pagerinti svetainės ir (arba) IKEA programėlės veikimą ir Jūsų, kaip naudotojo, patirtį. Kai kurie slapukai taip pat naudojami mūsų siūlomoms paslaugoms tobulinti ir pritaikytajai reklamai vykdyti.

Kadangi naudojame įvairių rūšių slapukus, toliau pateikiame informaciją apie visas slapukų kategorijas, jų paskirtį ir susijusią informaciją. Konkretus slapukų sąrašas pateikiamas atidarius pagrindinį svetainės ir (arba) IKEA programėlės puslapį ir nurodžius savo pasirinkimą dėl slapukų naudojimo (slapukų informacinėje juostoje).

Būtinieji slapukai. Šie slapukai yra būtini siekiant užtikrinti veiksmingą naršymą svetainėje ir tinkamą naudojimąsi jos funkcijomis, pavyzdžiui, teisingam ekrano vaizdui, navigacijai. Naudotis svetaine ir (arba) IKEA programėle be šių slapukų būtų neįmanoma, todėl jie yra būtini funkcionalumui užtikrinti. Statistinę informaciją renkame naudodami „Google Analytics“ įrankius, kurie leidžia mums fiksuoti ir analizuoti, kaip lankytojai naudojasi svetaine ir (arba) IKEA programėle. Slapukai šiuos įrankius aktyvuoja. Šis procesas yra anoniminis, t. y. renkant duomenis lankytojo tapatybė nenustatoma. Prieš išsaugodamas ir tvarkydamas bet kokius duomenis „Google Analytics“ automatinis įrankis lankytojų IP adresus anonimizuoja. Taip svetainės naudojimo analizei naudojami tik anonimizuoti duomenys. „Google Analytics“ suteikia galimybę išdiegti „Google Analytics“ iš Jūsų naudojamų naršyklių. Jei norite sužinoti daugiau, žr. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Nuostatų slapukai. Nuostatų slapukai leidžia svetainei ir (arba) IKEA programėlei įsiminti informaciją, nuo kurios priklauso tai, kaip svetainė ir (arba) IKEA programėlė turi elgtis ir atrodyti, pavyzdžiui, įsimenama jūsų pasirinkta kalba arba regionas, kuriame esate.

Statistiniai slapukai. Naudodami šiuos slapukus gauname bendrąją informaciją apie tai, ką lankytojai veikia mūsų svetainėje ir (arba) IKEA programėlėje. Juos naudojame vidaus analizės tikslais, kad galėtume įvertinti, kaip jomis naudojamasi, kokia jų apkrova, kaip naudojami konkretūs svetainės ir (arba) IKEA programėlės puslapiai ir turinys. 

Rinkodaros slapukai. Šie slapukai renka informaciją apie Jūsų naršymą svetainėje ir (arba) IKEA programėlėje ir leidžia mums užfiksuoti Jūsų apsilankymą ir Jūsų individualius pasirinkimus. Taip mes galime parodyti Jums tikslingesnį dėmesį, suteikti naudingesnės Jums reikalingos informacijos, pritaikyti svetainę ir (arba) IKEA programėlę konkretiems Jūsų poreikiams ir taip Jūsų apsilankymą padaryti daug produktyvesnį. Be to, reklaminiai ir tikslinės rinkodaros slapukai padeda mums rodyti pritaikytąją reklamą. Rinkodaros slapukai taip pat naudojami tam, kad tam tikras reklamas matytumėte tik tam tikrą kartų skaičių, ir siekiant išmatuoti reklamos efektyvumą.

Informaciją apie konkrečius slapukus, jų funkcijas ir Jūsų asmens duomenų saugojimo laiką galite rasti svetainėje įdiegtame įrankyje „Cookiebot“, kuris naudojamas slapukų informacinėje juostoje. 

Sesijos slapukai yra laikini ir, Jums baigus sesiją (t. y. uždarius naršyklę), išnyksta. Kiti naudojami slapukai – nuolatiniai, todėl jie bus saugomi Jūsų naudojamame įrenginyje (kompiuteryje, telefone) tam tikrą laiką. Daugiau informacijos apie slapukų galiojimo laiką ir jų skirstymą į sesijos ir nuolatinius slapukus galite rasti įrankyje „Cookiebot“, kuris naudojamas slapukų informacinėje juostoje. 
Jūsų duomenys perduodami:
– IT priežiūros paslaugų teikėjams;
– svetainėje naudojamų įrankių teikėjams, pvz., „Google LLC“, kurie teikia duomenų analitikos paslaugas (tais atvejais, kai jie gauna asmens duomenų). Dalis duomenų, surinktų naudojant slapukus, yra perduodami į Jungtines Amerikos Valstijas (pvz., per „Google Analytics“). Subjektai, kuriems perduodami Jūsų asmens duomenys (jei jų yra), užtikrina tinkamo lygio duomenų apsaugą, o duomenys perduodami laikantis standartinių sutarčių sąlygų.

Pirmą kartą lankydamiesi mūsų svetainėje, matote įrankio „Cookiebot“ sugeneruotą slapukų informacinę juostą, kurioje Jūsų prašoma nurodyti, ar sutinkate su tuo, kad būtų naudojami slapukai. Galite pasirinkti, su kokiomis konkrečiomis slapukų kategorijomis Jūs sutinkate arba nesutinkate. Kai naudojate naršyklę mūsų teikiamam turiniui pasiekti, galite konfigūruoti ją taip, kad būtų priimami visi slapukai, kad visi slapukai būtų atmetami arba kad Jums būtų pranešama kaskart, kai slapukas atsiunčiamas. Kiekviena naršyklė skirtinga, todėl jei nežinote, kaip pakeisti slapukų nuostatas, pasinaudokite naršyklės pagalbos meniu. Jūsų įrenginio operacinėje sistemoje gali būti papildomų slapukų valdiklių. Jei nenorite, kad slapukai rinktų informaciją, pasinaudokite daugelyje naršyklių esama paprasta procedūra, kuri leidžia Jums atsisakyti slapukų. Norėdami daugiau sužinoti apie tai, kaip valdyti slapukus, apsilankykite aboutcookies.org arba allaboutcookies.org. Kad galėtumėte ištrinti savo įrenginyje jau esamus slapukus arba naršyklę nustatyti taip, kad slapukai nebūtų išsaugomi Jūsų įrenginyje, gali tekti rankiniu būdu pakeisti kai kurias parinktis kaskart, kai lankysitės mūsų interneto svetainėje ir (arba) naudositės IKEA programėle, o kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti.
Mūsų svetainėje gali būti nuorodų į kitų asmenų, įmonių ar organizacijų interneto svetaines. Atkreipiame dėmesį į tai, kad mes nesame atsakingi už tokių svetainių turinį ir jų taikomą privatumo užtikrinimo praktiką. Tad, jei paspaudę nuorodą iš mūsų interneto svetainės pateksite į kitą svetainę, turėtumėte atskirai pasidomėti jos privatumo politika.

1.6. Statistinė analizė
 
Asmens duomenų kategorijos Duomenų tvarkymo teisinis pagrindas
  • Amžius (taikoma „IKEA Family“ kortelėms, kurios išduotos iki 2019 m. liepos 8 d.); 
  • Šalis (taikoma „IKEA Family“ kortelėms, kurios išduotos iki 2019 m. liepos 8 d.); 
  • Lytis; 
  • Vaikų iki 12 metų turėjimas; 
  • Miestas; 
  • Kalba; 
  • Pirkimų istorija (įskaitant pirkimus pasinaudojant „IKEA Family“ kortele); 
  • Gaminių sąrašas; 
  • Mėgstamų prekių sąrašas; 
  • Norų sąrašas;
  • Grąžinimų duomenys.
     
Mūsų teisėtas interesas, t. y. statistinių duomenų rinkimas ir ataskaitų rengimas, grindžiamas toliau nurodytais tikslais.

Statistiniais tikslais asmens duomenis tvarkome ir automatizuotomis priemonėmis. Pavyzdžiui, analizuojame, kokias prekes įtraukėte į savo mėgstamų prekių sąrašą, nes šie duomenys padeda mums susikurti statistinio IKEA pirkėjo paveikslą ir formuoti rinkos strategijas, o išsiaiškinus IKEA pirkėjų poreikius – tobulinti IKEA prekes bei paslaugas. Statistinės analizės veiksmai neturi jokio teisinio ar kito panašaus reikšmingo poveikio.

1.7. Pirkėjų atsiliepimai ir vertinimai 

Atsiliepimai bet kuriuo metu arba po apsipirkimo

Atkreipiame dėmesį, kad palikus atsiliepimą apie savo patirtį, susijusią su IKEA veikla, Jūsų ar kitų asmenų asmens duomenų netvarkome, nes vertinant pirkėjų patirtį jie nebūtini. Todėl rašant atsiliepimą prašome vengti asmens duomenų apie save ar kitus asmenis (nepateikite vardų, kontaktinės informacijos ir pan.). Jei vis dėlto nuspręsite juos pateikti, sistema automatiškai pašalins el. pašto adresą, telefono numerį, užsakymo numerį, lojalumo kortelės numerį ir banko kortelės informaciją. Jei jūsų atsiliepime liks asmens duomenų, kurių sistema neatpažįsta, apie tai sužinoję juos nedelsiant pašalinsime.

2. Kaip mes renkame informaciją apie Jus?
Jūsų asmens duomenis gauname tada, kai Jūs pateikiate juos registruodamiesi narystei lojalumo programoje „IKEA Family“, susikuriate ir naudojate IKEA paskyrą, naudojatės el. parduotuvės paslaugomis, susisiekiate su mumis, naudojatės IKEA programėle, „IKEA Family“ kortele ar kitomis paslaugomis, užsisakote naujienlaiškį ir pan.
Kai pildote registracijos anketą laidai „Namų idėja su IKEA“ ir sutinkate iš mūsų gauti tiesioginę rinkodarą, informaciją apie jus gauname iš UAB All Media Lithuania.
Kai atsiskaitote el. parduotuvėje, iš banko gauname Jūsų mokėjimo duomenis.
Taip pat Jūsų duomenis galime gauti iš el. parduotuvės naudotojo, jei jis (ji) užsako prekes ir (arba) paslaugas el. parduotuvėje Jums ar Jūsų vardu, su Jūsų sutikimu el. paštu siunčia prekių krepšelyje esantį gaminių sąrašą ar pranešimą apie gautą prekių papildymą.

3.Kiek laiko saugome Jūsų asmens duomenis?
a) Jūsų „IKEA Family“ duomenys bus saugomi tol, kol nutrauksite savo narystę „IKEA Family“ lojalumo programoje arba kitaip paprašysite mūsų ištrinti Jūsų duomenis; Jūsų duomenys taip pat bus ištrinti, jei per 61 mėnesį neatliksite jokių veiksmų;
b) Jūsų IKEA paskyros duomenys bus saugomi 61 mėnesį nuo paskutinio Jūsų prisijungimo arba iki tada, kada nuspręsite panaikinti savo IKEA paskyrą;
c) El. laiškų duomenis (pvz., kai svetainėje susikuriate IKEA paskyrą ir gaunate patvirtinimo laišką, pateikiate prašymą priminti pamirštą slaptažodį, el. paštu siunčiate prekių krepšelyje esančių gaminių sąrašą ar gaunate pranešimą apie pamirštą pirkinių krepšelį) saugome šį laikotarpį:
  • el. laiško turinys – 72 valandas,
  • tema, siuntėjas, gavėjas – 15 dienų;
d) Jei pateikiate prašymą atsiųsti Jums pranešimą apie gautą prekių papildymą, Jūsų asmens duomenis saugome: 
  • ne ilgiau kaip 3 mėnesius, jei per minėtą laikotarpį prekių papildymo nebuvo gauta ir pranešimas nebuvo išsiųstass,
  • jei pranešimas buvo išsiųstas, žr. c punktą;
e) Trumpųjų žinučių duomenis (pvz., kai susikuriate IKEA paskyrą ir gaunate patvirtinimo kodą) saugome 72 valandas;
f) Pirkimo-pardavimo sutartyje ir mokėjimo dokumentuose (PVM sąskaitoje-faktūroje ir kt.) nurodyti asmens duomenys saugomi 10 metų;
g) Statistinės analizės tikslais duomenys bus saugomi tokį pat laikotarpį kaip ir IKEA paskyros, „IKEA Family“ ir (arba) IKEA programėlės duomenys;
h) Asmens duomenis, pateiktus tiesioginės rinkodaros tikslu, saugosime tol, kol Jūs pageidausite gauti mūsų tiesioginės rinkodaros pranešimus. Jums atšaukus sutikimą, Jūsų asmens duomenis saugosime dvejus metus nuo atšaukimo datos;
i) Informaciją, susijusią su IKEA programėle ir Jūsų įrenginiu, taip pat informaciją apie Jūsų naudojimąsi IKEA programėle saugosime tol, kol Jūs šia programėle naudositės.

4. Kam galime atskleisti Jūsų asmens duomenis?
Jūsų asmens duomenis galime atskleisti:
a)    Įmonėms, su kuriomis dirbame
Asmens duomenys atskleidžiami įmonėms, kurios teikia mums paslaugas, t. y. mūsų duomenų tvarkytojams:
1) IT sistemų priežiūros įmonėms, IT pagalbos įmonėms, IT sistemas ir (arba) sprendimus teikiančioms įmonėms. Šios įmonės asmens duomenis tvarko Europos Sąjungos / Europos ekonominėje erdvėje ir JAV. Duomenys į JAV perduodami laikantis pasirašytų ES standartinių sutarčių sąlygų;
2) Lietuvoje įsikūrusiai įmonei, kuri tvarko mūsų el. laiškų prenumeratorių sąrašą ir padeda mums siųsti el. laiškus mūsų prenumeratoriams. Tai yra paslaugas teikianti trečioji šalis, kuri, siekdama padėti mums stebėti ir tobulinti naujienlaiškį, gali rinkti ir tvarkyti Jūsų duomenis naudodama standartines pramonės technologijas. „MailerLite“ privatumo politiką rasite adresu https://www.mailerlite.com/privacy-policy. Minėta įmonė taip pat pasitelkia pagalbinius duomenų tvarkytojus, kurie teikia duomenų centro paslaugas ir asmens duomenis tvarko Europos Sąjungoje / Europos ekonominėje erdvėje. Kitiems pagalbiniams duomenų tvarkytojams, kurie teikia duomenų centro, verifikavimo, klientų aptarnavimo, komunikacijos paslaugas, duomenys perduodami į JAV. Duomenys šiems pagalbiniams duomenų tvarkytojams, esantiems JAV, perduodami laikantis ES standartinių sutarčių sąlygų;
3) JAV įsikūrusiai įmonei, kuri mums teikia el. laiškų siuntimo paslaugas. Duomenys perduodami laikantis ES standartinių sutarčių sąlygų;
4) įmonei, kuri teikia SMS centro paslaugas ir asmens duomenis tvarko Lietuvoje;
5) įmonėms, kurios teikia analitikos paslaugas. Šios įmonės asmens duomenis tvarko Europos Sąjungos / Europos ekonominėje erdvėje ir JAV. Duomenys į JAV perduodami laikantis pasirašytų ES standartinių sutarčių sąlygų.
Šios įmonės privalo taikyti tinkamas Jūsų asmens duomenų apsaugos priemones, negali tų duomenų naudoti jokiais kitais tikslais ir turi užtikrinti, kad jų partneriai elgtųsi taip pat. Daugiau informacijos apie asmens duomenų apsaugos priemones perduodant Jūsų duomenis už Europos Sąjungos / Europos ekonominės erdvės ribų galite gauti pateikę mums atskirą prašymą.
b) Kitiems subjektams
Ginčų ar draudžiamųjų įvykių atvejais galime Jūsų duomenis perduoti teisės konsultantams ir (arba) draudimo specialistams. Taip pat, kai perkate el. parduotuvėje ir pasirenkate pristatymą į namus, pristatymui reikalingus asmens duomenis perduodame įmonėms, kurios pristato el. užsakymus. Kai sumokate už pirkinius el. parduotuvėje, su užsakymu susijusius Jūsų asmens duomenis perduodame mokėjimo paslaugų teikėjui ir jo pasirinktam mokėjimų portalo techniniam paslaugų teikėjui.
c) Valstybės ir savivaldybių institucijoms, kitiems asmenims, atliekantiems pagal įstatymus jiems pavestas funkcijas
Mes perduodame Jūsų asmens duomenis valstybės ir savivaldybių institucijoms bei kitiems asmenims, atliekantiems pagal įstatymą jiems pavestas funkcijas, gavę jų prašymą arba siekdami savo teisėto intereso pareikšti, vykdyti arba apginti teisinius reikalavimus.

5. Asmens duomenų apsauga
Su Jūsų asmens duomenimis elgiamės atsakingai:
a)    Saugumas
Jūsų duomenų apsaugai naudojame technines ir organizacines saugumo priemones, kurios apsaugo nuo įvairių grėsmių: sunaikinimo, praradimo, pakeitimo, paviešinimo, neteisėtos prieigos. Duomenys laikomi saugiai ir yra prieinami ribotam asmenų skaičiui.

6. Jūsų teisės
a) Teisė susipažinti su duomenimis. Turite teisę gauti mūsų patvirtinimą, susijusį su tuo, ar mes tvarkome Jūsų asmens duomenis ar ne, ir, jei taip, teisę susipažinti su savo duomenimis. Būtent todėl šioje Privatumo politikoje iš anksto Jus informuojame apie mūsų vykdomą duomenų tvarkymo veiklą. Jei turite klausimų ar norėtumėte sužinoti daugiau apie tai, kokią informaciją mes tvarkome, galite bet kada su mumis susisiekti ir mes Jums suteiksime daugiau informacijos;
b) Teisė reikalauti ištaisyti duomenis. Turite teisę kreiptis į mus su prašymu ištaisyti netikslius asmens duomenis. Taip pat savo asmens duomenis galite ištaisyti patys IKEA paskyroje;
c) Teisė reikalauti ištrinti duomenis. Tam tikromis aplinkybėmis turite teisę ištrinti savo asmens duomenis, jei manote, kad mums nebėra reikalo juos toliau turėti. Jei anksčiau buvote davę sutikimą, galite tiesiog jį atšaukti. Ši teisė netaikytina, jei duomenis tvarkyti reikia siekiant įgyvendinti teisę į saviraišką ir informaciją, įvykdyti teisinius įsipareigojimus arba pareikšti, vykdyti arba apginti teisinius reikalavimus;
d) Teisė tam tikromis aplinkybėmis pačiam (-iai) gauti arba perduoti savo asmens duomenis kitai įmonei (kitaip – teisė į duomenų perkeliamumą). Ši teisė gali būti taikoma, kai asmens duomenys tvarkomi su Jūsų sutikimu arba sudarius sutartį ir kai duomenys tvarkomi automatizuotai;
e) Teisė apriboti duomenų tvarkymą. Tam tikromis aplinkybėmis turite teisę apriboti savo asmens duomenų tvarkymą. Tai reiškia, kad ir toliau saugosime Jūsų duomenis, tačiau laikinai jų netvarkysime. To gali prireikti, jei, pavyzdžiui, paprašėte mūsų pakoreguoti netikslius duomenis. Tokioje situacijoje tikėtina, kad nenorėsite, kad Jūsų duomenys būtų tvarkomi, kol nebus ištaisyti;
f) Teisė nesutikti. Turite teisę nesutikti, kad mes tvarkytume Jūsų asmens duomenis. Ši teisė gali būti taikoma, kai asmens duomenų tvarkymas grindžiamas mūsų ar trečiųjų šalių teisėtais interesais. Ja galite pasinaudoti, jei manote, kad jūsų asmeniniai interesai svarbesni už mūsų teisėtus interesus;
g) Teisė nesutikti. Turite teisę nesutikti, kad mes tvarkytume Jūsų asmens duomenis tiesioginės rinkodaros tikslais, įskaitant profiliavimą;
h) Teisė bet kada atšaukti savo sutikimą dėl duomenų tvarkymo.

Norėdami pasinaudoti šiomis teisėmis, kreipkitės į mus raštu arba susisiekite su duomenų apsaugos pareigūnu (kontaktinė informacija pateikiama toliau).

Taip pat, jei manote, kad tai, kaip tvarkome Jūsų asmens duomenis, neatitinka galiojančių teisės aktų, turite teisę pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (www.vdai.lrv.lt, L. Sapiegos st. 17, Vilnius, Lietuva; tel. (8 5) 271 2804, 279 1445, faks. (8 5) 261 9494, el. p. ada@ada.lt).

7. Privatumo politikos pakeitimai
Savo Privatumo politiką reguliariai peržiūrime. Ši versija atnaujinta 2021 m. gegužės 24 d.

8. Kontaktinė informacija
Jei turite klausimų apie asmens duomenų tvarkymą, pageidavimų ar pastabų, susisiekite su mumis:

UAB „Felit“, įmonės kodas 302491412, Vikingų g. 1, LT-02182 Vilnius, tel. +370 5 250 00 55, el. paštas info@IKEA.lt.

Duomenų apsaugos pareigūnas 
Su mūsų duomenų apsaugos pareigūnu galite susisiekti el. paštu dpo@IKEA.lt arba paprastu paštu, pirmiau nurodytu mūsų adresu atsiųsdami laišką, adresuotą duomenų apsaugos pareigūnui.
 



X