IKEA FAMILY ir e. prekybos privatumo politika

Mes (UAB „Felit“) gerbiame Jūsų privatumą ir įsipareigojame saugoti jį laikydamiesi šios Privatumo politikos (toliau – „Privatumo politika“). Šioje Privatumo politikoje rasite informaciją apie Jūsų asmens duomenų tvarkymą. Mes įsipareigojame būti skaidrūs, pateikdami aiškią informaciją apie tai, kokie Jūsų asmens duomenys tvarkomi, tvarkymo tikslus, asmens duomenų saugojimo laikotarpį, taip pat teisinį duomenų tvarkymo pagrindą ir kitą informaciją, kurią turime pateikti pagal galiojančius teisės aktus. 

Turinys:
1.    Kokius asmens duomenis tvarkome ir kodėl?
1.1.    IKEA paskyra
1.2.    Elektroninė parduotuvė
1.3. IKEA FAMILY
1.4. Statistinė analizė
1.5. Tiesioginė rinkodara 
2.    Kaip mes renkame informaciją apie Jus?
3.    Kiek laiko saugome Jūsų asmens duomenis?
4.    Kam galime atskleisti Jūsų asmens duomenis?
5.    Asmens duomenų apsauga
6.    Jūsų teisės 
7.    Privatumo politikos pakeitimai
8.    Kontaktinė informacija

1. Kokius asmens duomenis tvarkome ir kodėl?
Susikūrę IKEA paskyrą mūsų interneto svetainėje, prisijungę prie lojalumo programos IKEA FAMILY, naudodamiesi elektroninės parduotuvės paslaugomis, arba sutikę gauti tiesioginės rinkodaros pranešimus mūsų interneto svetainėje, kartu pateikiate savo asmens duomenis. Jūsų pateiktus duomenis teisėtai tvarkome ir naudojame žemiau išvardytais tikslais:

1.1    IKEA paskyra (registracija ir administravimas)
Asmens duomenų kategorijos Duomenų tvarkymo teisinis pagrindas
El. paštas, vardas, pavardė, telefonas, slaptažodis (šifruotas),  mėgstamų prekių sąrašas (prekės, kaina, data), veiksmai IKEA paskyroje, įskaitant techninius duomenis (prisijungimo informacija, pavyzdžiui, kada paskutinį kartą prisijungėte;), IKEA FAMILY kortelės duomenys, nurodyti 1.3 p. (jei registravote IKEA FAMILY kortelę), informacija, kurią pateikiate užsisakydami tiesioginę rinkodarą, nurodyta 1.3 p. arba 1.5. punkte (jei ją užsisakėte), elektroninių laiškų duomenys, pavyzdžiui, kai kuriant IKEA paskyrą interneto svetainėje siunčiame patvirtinimo laišką ar prašote priminti pamirštą slaptažodį, trumpųjų žinučių duomenys,  pavyzdžiui, kai kuriant IKEA paskyrą parduotuvėje siunčiame patvirtinimo kodą. Jūsų sutikimas, kuris laikomas gautu kai aktyvuojate paskyrą.

Jūs galite susikurti IKEA paskyrą mūsų interneto svetainėje. Šiuo atveju, mes tvarkysime Jūsų duomenis siekdami suteikti Jums galimybę ją susikurti tam, kad galėtumėte pasinaudoti registruotiems naudotojams teikiamomis, įskaitant elektroninės parduotuvės, paslaugomis, paskyros administravimo ir priežiūros tikslu, taip pat, kad atpažintume Jus, kai pateikiate  mums užklausas, praneštume apie paskyros sąlygų pasikeitimus (Privatumo politikos, terminų bei sąlygų pokyčius ir pan.) ar skubiais atvejais (iškilus problemoms dėl paskyros, pametus daiktus ir pan.) su jumis susisiektume. Taip pat Jūsų tam tikrus duomenis tvarkome statistiniais tikslais kaip aprašyta 1.4.p.
IKEA paskyroje galite matyti, kokius Jūsų asmens duomenis tvarkome, įskaitant IKEA FAMILY duomenis (jei registravote IKEA FAMILY kortelę), ištaisyti  informaciją apie save, keisti tiesioginės rinkodaros, dalyvavimo žaidimuose ir/ar konkursuose nustatymus, išsisaugoti, atsispausdinti mėgstamų prekių sąrašus, taip pat naudotis elektroninės parduotuvės paslaugomis, kaip aprašyta 1.2. p.
Norėdami susikurti IKEA paskyrą, turite sutikti su terminais bei sąlygomis ir pateikti savo asmens duomenis. Jeigu nesutiksite su terminais bei sąlygomis ir nepateiksite asmens duomenų, sukurti paskyros negalėsite.
Registruodami IKEA paskyrą, jūs patvirtinate, kad jūs esate ne jaunesni kaip 18 metų amžiaus ir jūsų nurodyti asmens duomenys yra tikslūs ir teisingi. Pastebėję netikslumų, iš karto juos ištaisykite.

1.2. Elektroninė parduotuvė
Asmens duomenų kategorijos Duomenų tvarkymo teisinis pagrindas
El. paštas, vardas, pavardė, telefonas, prekių sąrašai (pavadinimas, data, prekės, suma) pristatymo (jei pasirenkama pristatymo paslauga) ir/ar atsiskaitymo adresas (-ai), prekių atsiėmimo vieta, užsakymų sąrašas (užsakymo numeris, užsakymo data, prekės, prekių skaičius, pristatymo data, užsakymo įvykdymo data, suma (prekių kaina ir suteiktos nuolaidos)), mokėjimo informacija, apmokėjimo dokumentai (PVM sąskaita-faktūra ir kt.), parašas prekių perdavimo-priėmimo dokumente, elektroninių laiškų duomenys, informacija apie grąžinimą. Sutarties su Jumis sudarymas ir vykdymas.

Susikūrę IKEA paskyrą mūsų interneto svetainėje galite naudotis elektroninės parduotuvės paslaugomis. Šiuo atveju siekdami sudaryti ir vykdyti pirkimo-pardavimo sutartį, mes tvarkysime Jūsų duomenis tam, kad suteiktume Jums galimybę apsipirkti mūsų elektroninėje parduotuvėje (pateikti užsakymą, jį apmokėti, gauti PVM sąskaitas-faktūras už įsigytas prekes ir (ar) paslaugas, matyti užsakymo duomenis ir pan.), pristatyti įsigytas prekes, ar skubiais atvejais (iškilus problemoms dėl užsakymo) su jumis susisiektume telefonu.
Jūsų el. paštas ir telefono numeris bus tvarkomas tam, kad informuotume jus apie užsakymo statusą, planuojamą pristatymo datą, siųstume tarpinius patvirtinimus, pavyzdžiui patvirtinimą, kad gautas apmokėjimas, apmokėjimo dokumentus (PVM sąskaitą faktūrą ir kt.), taip pat, kad atpažintume jus, kai pateikiate mums užklausas dėl savo užsakymo. Taip pat Jūsų duomenis tvarkome statistiniais tikslais kaip aprašyta 1.4.p.
Norėdami apsipirkti elektroninėje parduotuvėje, turite sutikti su pirkimo-pardavimo sutarties sąlygomis ir pateikti savo asmens duomenis. Jeigu nesutiksite su pirkimo-pardavimo sutarties sąlygomis ir nepateiksite asmens duomenų, apsipirkti elektroninėje parduotuvėje negalėsite. Jeigu elektroninėje parduotuvėje užsakote prekes ir/ar paslaugas kitam asmeniui ar kito asmens vardu, Jūs turite informuoti ir gauti to asmens sutikimą pateikti jo/jos asmens duomenis mums bei užtikrinate, kad šis asmuo suprato ir susipažino su šia Privatumo politika. Ši kito asmens informacija bus naudojama tik kaip nurodyta šioje pastraipoje. 
Tuo atveju, jeigu atsisakote pirkimo-pardavimo sutarties ar grąžinate prekes, informaciją apie tai kaip mes tvarkome asmens duomenis prekių keitimo ir (arba) grąžinimo, pinigų grąžinimo tikslu, kokiu teisiniu pagrindu, kiek laiko juos saugome, kam perduodame ir kt. galite rasti Paslaugų privatumo politikoje, 1.5. punkte „Prekių keitimas ir (arba) grąžinimas, pinigų grąžinimas“ (https://www.ikea.lt/lt/privacy-policy-services).
Tuo atveju, jeigu pateikiate mums paklausimus, prašymus ir pan. informaciją apie tai kaip mes tvarkome asmens duomenis šiuo tikslu, kokiu teisiniu pagrindu, kiek laiko juos saugome, kam perduodame ir kt. galite rasti Paslaugų privatumo politikoje, 1.6. punkte „Prašymų, paklausimų, pasiūlymų, pastabų, skundų, reikalavimų, atsiliepimų nagrinėjimas“ (https://www.ikea.lt/lt/privacy-policy-services).
Tuo atveju, kai elektroninėje parduotuvėje į savo elektroninį paštą nusiunčiate prekių krepšelį, ar tuo atveju, kai siunčiame priminimą apie paliktą prekių krepšelį, priminimą apie sugrįžusias į prekybą prekes jūsų asmens duomenys bus tvarkomi taip kaip nurodyta šios Privatumo politikos 1.3 ir 1.5. punktuose.

1.3. IKEA FAMILY
Lojalumo programos IKEA FAMILY narystė
Asmens duomenų kategorijos Duomenų tvarkymo teisinis pagrindas
El. paštas, IKEA FAMILY kortelės numeris, pirkimų istorija panaudojant IKEA FAMILY kortelę (pirkimo data ir laikas, kvito numeris, prekių pavadinimai, kiekiai, kainos, bendra pirkinių kaina).

Iki 2019-07-08 d. išduotoms IKEA FAMILY kortelėms be aukščiau nurodytų tvarkomi šie duomenys: vardas, pavardė, gimimo data, telefonas, šalis, IKEA FAMILY kortelės tipas (fizinė ar skaitmeninė).
Sutarties su Jumis sudarymas ir vykdymas.

Jei norite tapti lojalumo programos IKEA FAMILY nariu, gauti kortelę IKEA FAMILY bei naudotis jos pasiūlymais ir sutinkate su lojalumo programos IKEA FAMILY terminais bei sąlygomis, tuomet mes renkame informaciją apie Jus. Gautus duomenis naudojame, kad atsiųstume Jums IKEA FAMILY kortelę, atpažintume Jus, kai pateikiate  mums užklausas, sudarytume sąlygas naudotis nuolaidomis ir kitais kortelės pasiūlymais, praneštume apie narystės sąlygas (Privatumo politikos, terminų bei sąlygų pokyčius ir pan.) el. paštu.. Taip pat Jūsų tam tikrus duomenis tvarkome statistiniais tikslais kaip aprašyta 1.4.p.
Norėdami tapti IKEA FAMILY nariu, turite sutikti su IKEA FAMILY programos terminais bei sąlygomis ir pateikti savo asmens duomenis. Jeigu nesutiksite su terminais bei sąlygomis ir nepateiksite asmens duomenų, prisijungti prie IKEA FAMILY programos negalėsite.
Registruodamiesi lojalumo programos IKEA FAMILY narystei, jūs taip pat susikuriate IKEA paskyrą, apie kurią plačiau galite paskaityti 1.1. p. 
Pateikdami asmens duomenis, patvirtinate, kad jie yra tikslūs ir teisingi. Pastebėję netikslumų, iš karto juos ištaisykite. Informaciją, kurią pateikėte registruodamiesi, galite koreguoti savo IKEA paskyroje.

Tiesioginė rinkodara (pasiūlymai, apklausos, renginiai ir kt.) IKEA FAMILY nariams
Asmens duomenų kategorijos Duomenų tvarkymo  teisinis pagrindas
Vardas (kai šie duomenys surinkti iki 2019-07-08), gimimo data (kai šie duomenys surinkti iki 2019-07-08), šalis (kai šie duomenys surinkti iki 2019-07-08), lytis, vaikų iki 12 metų turėjimas, miestas, kalba, pirkimų istorija panaudojant IKEA FAMILY kortelę, IKEA FAMILY kortelės numeris, prekių sąrašas, mėgstamų prekių sąrašas, užsakymų sąrašas, el. paštas, el. pašto sąveika (informacija apie tai, ar naujienlaiškis buvo perskaitytas, kada ir kiek kartų jis buvo perskaitytas / atvertas, ar jis buvo persiųstas, kokia operacinė sistema ir el. pašto serveris (jo vieta) buvo naudojami).

Tais atvejais, kai elektroninėje parduotuvėje į elektroninį paštą nusiunčiate prekių krepšelį, priminimą apie sugrįžusias į prekybą prekes ar tais atvejais, kai Jūsų elektroniniu paštu siunčiame priminimą apie paliktą prekių krepšelį tvarkome elektroninį paštą, elektroninės parduotuvės prekių sąrašą, elektroninių laiškų duomenis.
Gavę jūsų sutikimą, tiesioginės rinkodaros tikslais tvarkome  asmens duomenis, o remdamiesi mūsų teisėtu interesu atrinkti ir pasiūlyti būtent Jūsų poreikius atitinkančias prekes ir paslaugas, vykdome profiliavimą.

Siųsti Jums naujienas apie prekes ir paslaugas, pasiūlymus bei reklaminę medžiagą, priminimą apie sugrįžusias į prekybą prekes bei priminimą apie elektroninėje parduotuvėje paliktą prekių krepšelį galime tik tuo atveju, jeigu sutinkate gauti šią informaciją. 
Jeigu elektroninėje parduotuvėje kito asmens elektroniniu paštu siunčiate prekių krepšelį ar priminimą apie sugrįžusias į prekybą prekes, Jūs turite informuoti ir gauti to asmens sutikimą pateikti jo/jos asmens duomenis mums bei užtikrinate, kad šis asmuo suprato ir susipažino su šia Privatumo politika. Ši kito asmens informacija bus naudojama tik kaip nurodyta šioje pastraipoje.
Jeigu sutikote gauti tiesioginės rinkodaros pranešimus elektroniniu paštu, norėdami suprasti, ar informacija, kurią siunčiame, Jums aktuali, renkame statistinę informaciją apie išsiųstus naujienlaiškius (ar naujienlaiškį perskaitėte, kada ir kiek kartų jį perskaitėte ar atvėrėte, ar persiuntėte jį kitiems, kokią operacinę sistemą ir el. pašto serverį (jo vietą) naudojote).
Be to, remdamiesi profiliavimu, siunčiame specialiai Jums atrinktus prekių ir paslaugų pasiūlymus, t. y. pagal amžių (kai šie duomenys surinkti iki 2019-07-08), lytį, šalį (kai šie duomenys surinkti iki 2019-07-08) ir miestą, kuriame gyvenate, vaikų iki 12 metų turėjimą, pirkimų istoriją, panaudojant IKEA FAMILY kortelę, prekių sąrašą, mėgstamų prekių sąrašą, užsakymų sąrašą.
Taip pat galime pakviesti Jus į renginį ar sudalyvauti apklausoje apie tai, kokias prekes mėgstate, kodėl perkate vienus ar kitus gaminius ir kaip įsivaizduojate savo svajonių namus. Tai darome todėl, kad norime geriau pažinti Jus ir pritaikyti pasiūlymus Jūsų poreikiams. Tačiau dalyvavimas renginiuose ir apklausose nėra privalomas.
Atsisakyti IKEA FAMILY tiesioginės rinkodaros galite savo IKEA  paskyroje, taip pat spustelėję atsisakymo nuorodą laiške arba susisiekę su mumis žemiau nurodytais kontaktais.

Žaidimai ir/ar konkursai su IKEA FAMILY kortele
Asmens duomenų kategorijos Duomenų tvarkymo  teisinis pagrindas
Vardas (kai šie duomenys surinkti iki 2019-07-08), pavardė (kai šie duomenys surinkti iki 2019-07-08), pirkimų istorija panaudojant IKEA FAMILY kortelę (pirkimo data ir laikas, kvito numeris, prekių pavadinimai, kiekiai, kainos, bendra pirkinių kaina); IKEA FAMILY kortelės numeris, el. paštas, telefono numeris (kai šie duomenys surinkti iki 2019-07-08).

Laimėjimo atveju: vardas, pavardė, asmens kodas arba paso numeris, arba asmens tapatybės kortelės numeris, arba leidimo gyventi Lietuvos Respublikoje numeris, prizo ir/ar kitos dovanos vertė, parašas, adresas (tais atvejais kai prizas ar kita dovana yra pristatoma į namus).
Jūsų sutikimas.
Laimėjimo atveju duomenų tvarkymo teisinis pagrindas yra mūsų teisinė pareiga.
Jeigu gaunamas skundas dėl žaidimo ir/ar konkurso, asmens duomenų tvarkymas tokiu atveju yra pagrįstas teisėtu interesu apsaugoti mūsų teises.

Registruodami IKEA FAMILY kortelę arba prisijungę IKEA paskyroje Jūs galite pasirinkti ar norite dalyvauti žaidimuose ir/ar konkursuose su IKEA FAMILY kortele. Dalyvavimas nėra privalomas, tai yra jūsų laisvas pasirinkimas. Išreiškę sutikimą dalyvauti žaidimuose ir/ar konkursuose, jūs sutinkate ir suprantate, kad jūsų IKEA FAMILY kortelės duomenys, nurodyti aukščiau, įvykdžius žaidimo ir/ar konkurso taisykles, automatiškai bus įtraukti į visus mūsų organizuojamus žaidimus ir/ar konkursus su IKEA FAMILY kortele be papildomos registracijos ar pranešimo pateikimo jums. Taip pat sutinkate, kad laimėjimo atveju, IKEA FAMILY kortelės numeris būtų viešai paskelbtas konkurso ir/ar žaidimo interneto svetainėje arba socialiniuose tinkluose. 
Jeigu sutikote dalyvauti žaidimuose ir/ar konkursuose su IKEA FAMILY kortele, Jūsų asmens duomenis tvarkome žaidimų ir/ar konkursų organizavimo, vykdymo, administravimo, laimėtojų nustatymo, paskelbimo, prizų ir/ar kitos dovanos įteikimo tikslu, taip pat laimėjimo atveju duomenys tvarkomi siekiant užtikrinti teisingą savo mokestinių įsipareigojimų vykdymą: apskaičiuoti mokesčius ir mokesčių institucijoms deklaruoti informaciją apie jums suteiktas išmokas. Jeigu gaunamas skundas dėl žaidimo ir/ar konkurso asmens duomenys tokiu atveju tvarkomi siekiant pareikšti, vykdyti arba ginti teisinius reikalavimus.
Jūs turite teisę bet kuriuo metu atšaukti savo sutikimą rinkti ir tvarkyti savo asmens duomenis žaidimų ir/ar konkursų su IKEA FAMILY kortele tikslu, nedarant poveikio jo duomenų rinkimo ir tvarkymo iki sutikimo atšaukimo teisėtumui. Tai padaryti galite savo IKEA paskyroje arba susisiekę su mumis žemiau nurodytais kontaktais.
Daugiau informacijos apie tai kaip mes tvarkome asmens duomenis žaidimų ir/ar konkursų organizavimo tikslu, kiek laiko juos saugome ir kam perduodame rasite galite rasti Bendrojoje privatumo politikoje, 1.9. punkte (https://www.ikea.lt/lt/privacy-policy).

IKEA katalogo užsakymas ir pristatymas
Asmens duomenų kategorijos Duomenų tvarkymo  teisinis pagrindas
Vardas, pavardė, el. paštas, adresas Jūsų sutikimas, kuris laikomas gautu kai užpildote pateiktą anketą

Prisijungę prie IKEA FAMILY lojalumo programos turite galimybę pasinaudoti vienu iš privalumų IKEA FAMILY nariams ir užsisakyti IKEA katalogo pristatymą į namus. Katalogo užsakymas nėra privalomas, tai yra jūsų laisvas pasirinkimas. Užsisakyti katalogo pristatymą galite www.IKEA.lt puslapyje nurodytu laikotarpiu ir užpildę specialią anketą. 
Vardą, pavardę ir adresą renkame tam, kad pristatytume užsakytą katalogą Jūsų nurodytu adresu, el. paštą, tam kad atpažintume Jus, kad esate IKEA FAMILY narys, taip pat statistiniais tikslais.  
    
Vardas, pavardė ir adresas bus saugomi iki katalogo platinimo pabaigos, bet ne ilgiau kaip iki 2019 m. spalio 31 d. Elektroninis paštas statistiniais tikslais bus saugomas ne ilgiau kaip iki 2019 m. gruodžio 31 d. 
Jūsų duomenis perduosime įmonei, kuri pristatys katalogą Jūsų nurodytu adresu (duomenis tvarko Lietuvoje), taip pat įmonei, nurodytai šios Privatumo politikos 4 skyriaus a) punkto 2) papunktyje. 
Jūs turite teisę bet kuriuo metu atšaukti savo sutikimą rinkti ir tvarkyti savo asmens duomenis šiuo tikslu, nedarant poveikio jo duomenų rinkimo ir tvarkymo iki sutikimo atšaukimo teisėtumui. Tai padaryti galite susisiekę el. paštu ikea@IKEA.lt ar žemiau nurodytais kontaktais.

1.4. Statistinė analizė
Asmens duomenų kategorijos Duomenų tvarkymo teisinis pagrindas
Amžius (kai šie duomenys surinkti iki 2019-07-08), šalis (kai šie duomenys surinkti iki 2019-07-08), lytis, vaikų iki 12 metų turėjimas, miestas, kalba, pirkimų istorija panaudojant IKEA FAMILY kortelę, prekių sąrašas, mėgstamų prekių sąrašas, elektroninės parduotuvės užsakymų sąrašas, grąžinimų duomenys. Mūsų teisėtas interesas, kuris yra rinkti statistinius duomenis ir rengti ataskaitas, reikalingas žemiau nurodytais tikslais.

Mes taip pat automatizuotomis priemonėmis tvarkome Jūsų apibendrintus asmens duomenis statistiniais tikslais, pavyzdžiui analizuojame kokios prekės buvo pridėtos į mėgstamų prekių sąrašą, nes šie duomenys padeda mums kurti statistinio IKEA pirkėjo paveikslą ir rinkos strategiją, o išsiaiškinus IKEA pirkėjų  poreikius – tobulinti IKEA prekes bei paslaugas. Statistinės analizės veiksmai neturi jokio teisinio ar panašaus reikšmingo poveikio.

1.5. Tiesioginė rinkodara 
Asmens duomenų kategorijos Duomenų tvarkymo teisinis pagrindas
Jei susikūrėte IKEA paskyrą: vardas, el. paštas, el. pašto sąveika  (informacija apie tai, ar naujienlaiškis buvo perskaitytas, kada ir kiek kartų jis buvo perskaitytas / atvertas, ar jis buvo persiųstas, kokia operacinė sistema ir el. pašto serveris (jo vieta) buvo naudojami), prekių sąrašas, mėgstamų prekių sąrašas, užsakymų sąrašas, papildomai Jūsų pasirinkimu: lytis, vaikų iki 12 metų turėjimas, miestas, kalba. 
Tais atvejais, kai elektroninėje parduotuvėje į elektroninį paštą nusiunčiate prekių krepšelį, priminimą apie sugrįžusias į prekybą prekes ar tais atvejais, kai Jūsų elektroniniu paštu siunčiame priminimą apie paliktą prekių krepšelį tvarkome elektroninį paštą, elektroninės parduotuvės prekių sąrašą, elektroninių laiškų duomenis.
Jei IKEA paskyra nebuvo sukurta: vardas, el. paštas, el. pašto sąveika  (informacija apie tai, ar naujienlaiškis buvo perskaitytas, kada ir kiek kartų jis buvo perskaitytas / atvertas, ar jis buvo persiųstas, kokia operacinė sistema ir el. pašto serveris (jo vieta) buvo naudojami).
Gavę jūsų sutikimą, tiesioginės rinkodaros tikslais tvarkome  asmens duomenis, o remdamiesi mūsų teisėtu interesu atrinkti ir pasiūlyti būtent Jūsų poreikius atitinkančias prekes ir paslaugas, vykdome profiliavimą.

Jei mūsų interneto svetainėje sutinkate gauti tiesioginės rinkodaros pranešimus, el. paštu siunčiame Jums naujienas apie prekes ir paslaugas, pasiūlymus bei reklaminę medžiagą, priminimą apie apie sugrįžusias į prekybą prekes bei priminimą apie elektroninėje parduotuvėje paliktą prekių krepšelį. 
Jeigu elektroninėje parduotuvėje kito asmens elektroniniu paštu siunčiate prekių krepšelį ar priminimą apie sugrįžusias į prekybą prekes, Jūs turite informuoti ir gauti to asmens sutikimą pateikti jo/jos asmens duomenis mums bei užtikrinate, kad šis asmuo suprato ir susipažino su šia Privatumo politika. Ši kito asmens informacija bus naudojama tik kaip nurodyta šioje pastraipoje.
Taip pat galime pakviesti Jus į renginį ar sudalyvauti apklausoje apie tai, kokias prekes mėgstate, kodėl perkate vienus ar kitus gaminius ir kaip įsivaizduojate savo svajonių namus. Tai darome todėl, kad norime geriau pažinti Jus ir pritaikyti pasiūlymus Jūsų poreikiams. Tačiau dalyvavimas renginiuose ir apklausose nėra privalomas.
Jeigu sutikote gauti tiesioginės rinkodaros pranešimus elektroniniu paštu, norėdami suprasti, ar informacija, kurią siunčiame, Jums aktuali, renkame statistinę informaciją apie išsiųstus naujienlaiškius (stebime, ar naujienlaiškį perskaitėte, kada ir kiek kartų jį perskaitėte ar atvėrėte, ar persiuntėte jį kitiems, kokią operacinę sistemą ir el. pašto serverį (jo vietą) naudojote).
Be to, jeigu susikūrėte IKEA paskyrą ir savo pasirinkimu pateikėte papildomus duomenis, remdamiesi profiliavimu, siunčiame specialiai Jums atrinktus prekių ir paslaugų pasiūlymus, t. y. pagal lytį, miestą, kuriame gyvenate, vaikų iki 12 metų turėjimą, prekių sąrašą, mėgstamų prekių sąrašą, užsakymų sąrašą.
Atsisakyti tiesioginės rinkodaros pranešimų galite IKEA paskyroje, spustelėję atsisakymo nuorodą laiške arba susisiekę su mumis žemiau nurodytais kontaktais.
Registruodamiesi tiesioginės rinkodaros pasiūlymams, jūs patvirtinate, kad jūsų nurodyti asmens duomenys yra tikslūs ir teisingi, ir jūs esate ne jaunesni kaip 18 metų amžiaus.

2. Kaip mes renkame informaciją apie Jus?
Jūsų asmens duomenis gauname, kai pateikiate juos užsisakydami IKEA FAMILY kortelę, kuriate ir naudojate IKEA paskyrą, naudojatės elektroninės parduotuvės paslaugomis, susisiekiate su mumis, naudojatės kortele ar užsisakote naujienlaiškį.
Kai atsiskaitinėjate elektroninėje parduotuvėje, jūsų apmokėjimo duomenis gauname iš banko. Taip pat Jūsų duomenis galime gauti iš elektroninės parduotuvės naudotojo, kai jis užsako prekes ir/ar paslaugas elektroninėje parduotuvėje Jums ar Jūsų vardu, Jūsų sutikimu nusiunčia elektroniniu paštu prekių krepšelį ar priminimą apie sugrįžusias į prekybą prekes.

3. Kiek laiko saugome Jūsų asmens duomenis?
Lojalumo programoje IKEA FAMILY (įskaitant tiesioginę rinkodarą IKEA FAMILY nariams) Jūsų asmens duomenis saugosime iki tos dienos, kai nutrauksite IKEA FAMILY narystę ar paprašysite juos ištrinti dėl kitų priežasčių. Duomenys automatiškai ištrinami praėjus 5 metams nuo paskutinio IKEA FAMILY kortelės panaudojimo IKEA parduotuvėje.
Jūsų asmens duomenys IKEA paskyroje (įskaitant tiesioginę rinkodarą IKEA paskyros turėtojams) saugomi 5 metus nuo paskutinio prisijungimo arba iki tos dienos, kai nuspręsite ištrinti paskyrą.  Elektroninių laiškų duomenys, pavyzdžiui, kai kuriant paskyrą IKEA paskyrą interneto svetainėje siuntėme patvirtinimo laišką,  prašėte priminti pamirštą slaptažodį, elektroninėje parduotuvėje į savo elektroninį paštą nusiunčiate prekių krepšelį, ar tais atvejais, kai siunčiame priminimą apie paliktą prekių krepšelį saugomi šį laikotarpį: elektroninio laiško turinys – 72 valandas, o gavėjas, elektroninio laiško pavadinimas – 15 dienų. Tais atvejais, kai elektroninėje parduotuvėje paprašote, jog atsiųstume priminimą apie į prekybą sugrįžusias prekes, jūsų duomenis saugome: 1) ne ilgiau kaip 3 mėnesius, jeigu per šį laikotarpį prekės negrįžo į prekybą ir priminimas nebuvo išsiųstas; 2) elektroninio laiško turinį – 72 valandas, o gavėją ir elektroninio laiško pavadinimą – 15 dienų nuo priminimo išsiuntimo dienos. Trumpųjų žinučių duomenys,  pavyzdžiui, kai kuriant IKEA paskyrą parduotuvėje siuntėme patvirtinimo kodą, saugomi 72 valandas. Pirkimo-pardavimo, apmokėjimo dokumentuose (PVM sąskaitoje-faktūroje ir kt.) esantys asmens duomenys saugomi 10 metų. Duomenys statistinės analizės tikslais bus saugomi tokį pat laikotarpį kaip ir IKEA paskyros ar IKEA FAMILY duomenys.
Duomenys, pateikti užsisakant tiesioginės rinkodaros pranešimus (išskyrus tiesioginę rinkodarą IKEA FAMILY nariams ar IKEA paskyros turėtojams) interneto svetainėje, bus saugomi tol, kol pageidausite gauti mūsų tiesioginės rinkodaros pranešimus, bet ne ilgiau kaip 6 mėnesius nuo paskutinės sąveikos su naujienlaiškiu.

4. Kam galime atskleisti Jūsų asmens duomenis?
Jūsų asmens duomenis galime atskleisti:
a)    Įmonėms, su kuriomis dirbame
Asmens duomenys yra atkleidžiami įmonėms, kurios teikia mums paslaugas, t. y. mūsų duomenų tvarkytojams. Tai yra: 
1) IT sistemų priežiūros įmonėms ir IT pagalbos įmonėms, kurios duomenis tvarko Europos Sąjungos / Europos ekonominės erdvės ribose; 
2) įmonei, kuri mums teikia tiesioginės rinkodaros naujienlaiškių siuntimo paslaugas, įsikūrusiai Lietuvoje. Minėta įmonė taip pat pasitelkia pagalbinius duomenų tvarkytojus, kurie teikia duomenų centro paslaugas ir duomenis tvarko Europos Sąjungos / Europos ekonominės erdvės ribose. Kitiems pagalbiniams duomenų tvarkytojams, kurie teikia duomenų centro, turinio pateikimo, klientų aptarnavimo, komunikacijos paslaugas, duomenys perduodami į JAV. Duomenys šiems pagalbiniams duomenų tvarkytojams, esantiems JAV, perduodami remiantis „Privatumo skydu“, t. y. susitarimu tarp Europos Sąjungos ir JAV vyriausybių; 
3) įmonei, kuri mums teikia elektroninių laiškų siuntimo paslaugas, įsikūrusiai JAV ir kuriai asmens duomenys yra perduodami remiantis „Privatumo skydu“; 
4) įmonei teikiančiai SMS centro paslaugas, kuri duomenis tvarko Lietuvoje. 
Visos šios įmonės privalo užtikrinti tokią pačią Jūsų asmens duomenų apsaugą, negali naudoti jų neleistinais tikslais ir turi užtikrinti, kad jų partneriai elgsis taip pat. Daugiau informacijos apie asmens duomenų apsaugos priemones perduodant Jūsų duomenis už Europos Sąjungos / Europos ekonominės erdvės ribų, galite gauti pateikę mums atskirą prašymą.
b)    Kita 
Ginčų atveju galime perduoti Jūsų duomenis teisės konsultantams. Taip pat, kai perkate elektroninėje parduotuvėje ir pasirenkate pristatymą į namus, pristatymui reikalingus asmens duomenis perduodame įmonėms, kurios pristato elektroninėje parduotuvėje užsakytas prekes. Kai atsiskaitote elektroninėje parduotuvėje Jūsų asmens duomenis, susijusius su užsakymu perduodame bankui ir banko pasirinktam mokėjimų portalo techniniam paslaugos teikėjui.
c)    Valstybės ir savivaldybių institucijoms, kitiems asmenims, atliekantiems pagal įstatymus jiems pavestas funkcijas
Mes perduodame jūsų asmens duomenis valstybės ir savivaldybių institucijoms bei kitiems asmenims, atliekantiems pagal įstatymą jiems pavestas funkcijas, gavę jų prašymą arba siekdami mūsų teisėto intereso pareikšti, vykdyti arba apginti teisinius reikalavimus.

5. Asmens duomenų apsauga
Su Jūsų asmens duomenimis elgiamės atsakingai:
a)    Saugumas
Jūsų duomenų apsaugai naudojame technines ir organizacines saugumo priemones, kurios apsaugo nuo įvairių grėsmių: sunaikinimo, praradimo, pakeitimo, paviešinimo, neteisėtos prieigos. Duomenys laikomi saugiai ir yra prieinami ribotam asmenų skaičiui.

6. Jūsų teisės
Jūs turite šias teises:
a)    teisę gauti informaciją apie tai, ar tvarkome Jūsų asmens duomenis, ir prieigą prie savo duomenų. Todėl iš anksto apie tai jus informuojame šioje privatumo politikoje. Jei turite klausimų ar apie jūsų asmens duomenų tvarkymą norite sužinoti daugiau, susisiekite su mumis;
b)    teisę kreiptis į mus su prašymu ištaisyti netikslius asmens duomenis. Taip pat savo duomenis galite ištaisyti patys IKEA paskyroje;
c)    teisę ištrinti savo asmens duomenis, jei manote, kad nėra reikalo mums juos toliau turėti, arba buvote davę sutikimą ir nusprendėte jį atšaukti. Ši teisė negalioja, jei duomenų tvarkymas susijęs su saviraiškos ir informacijos laisve, teisiniais įsipareigojimais ar teisinių reikalavimų nustatymu, vykdymu bei gynimu;
d)    teisę gauti ar perduoti kitai įmonei savo asmens duomenis (vadinamoji teisė į duomenų perkeliamumą). Ši teisė galioja, kai asmens duomenys tvarkomi automatizuotai, remiantis Jūsų sutikimu arba pasirašius sutartį;
e)    teisę apriboti asmens duomenų tvarkymą tam tikromis aplinkybėmis. Tai reiškia, kad ir toliau saugosime jūsų duomenis, tačiau laikinai negalėsime jų tvarkyti. Kada to gali prireikti? Pavyzdžiui, aptikus netikslius duomenis. Tikėtina, kad nenorėsite, kad jie būtų tvarkomi, kol nebus ištaisyti;
f)    teisę nesutikti su Jūsų asmens duomenų tvarkymu kai asmens duomenų tvarkymas yra grindžiamas mūsų ar trečiųjų šalių teisėtais interesais. Galite ja pasinaudoti, jei manote, kad jūsų asmeniniai interesai svarbesni už mūsų teisėtus interesus tvarkyti jūsų duomenis; 
g)    teisę nesutikti su Jūsų asmens duomenų tvarkymu tiesioginės rinkodaros tikslais, įskaitant profiliavimą;
h)    teisę bet kuriuo metu atšaukti sutikimą tvarkyti Jūsų duomenis. 

Norėdami pasinaudoti šiomis teisėmis, kreipkitės į mus raštu arba susisiekite su duomenų apsaugos pareigūnu žemiau nurodytais kontaktais. 

Jeigu manote, kad tai, kaip tvarkome Jūsų asmens duomenis, neatitinka galiojančių teisės aktų, turite teisę kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją (www.ada.lt).

7. Privatumo politikos pakeitimai
Reguliariai peržiūrime savo privatumo politiką. Ši versija atnaujinta 2019 m. liepos 8 d.

8. Kontaktinė informacija
Jei turite klausimų apie asmens duomenų tvarkymą, pageidavimų ar pastabų, susisiekite su mumis:

UAB „Felit“, įmonės kodas 302491412, Vikingų g. 1, LT-02182 Vilnius, tel. +370 5 250 00 55, el. paštas info@IKEA.lt.

Duomenų apsaugos pareigūnas: el. paštas dpo@IKEA.lt
Su duomenų apsaugos pareigūnu taip pat galite susisiekti paštu, siųsdami laišką aukščiau nurodytu adresu ir adresuodami jį duomenų apsaugos pareigūnui.