Augalinės kilmės maistas: kąsnis po kąsnio – didelių pokyčių link
Nuo to, ką valgome, priklauso ne tik mūsų pačių, bet ir planetos gerovė. Bent kartais atsisakydami mėsos, žuvies ir pieno produktų, kiekvienas galime pastebimai prisidėti prie klimato kaitos mažinimo. Todėl nuolat stengiamės jums pasiūlyti tvaresnių augalinio maisto alternatyvų.
Veganiškasis sausis
Naujus metus kviečiame pradėti smagiu iššūkiu ir visą sausį gyvūninės kilmės maistą keisti augaliniu. Svarstote, ką įtraukti į savo meniu? Užsukite į mūsų prekybos vietas Vilniuje ir Klaipėdoje – čia galėsite paragauti įvairių augalinės kilmės produktų.
Vilniuje: sausio 13–15 d., sausio 20–22 d., sausio 27–29 d. (prie Švediškų maisto prekių parduotuvės arba Švediškame restorane). Klaipėdoje: sausio 21–22 d., nuo 12 iki 16 val. (Prekių užsakymo ir atsiėmimo vietoje).
Daugiau augalinio maisto – mažiau neigiamos įtakos klimatui
Mūsų tikslas – pasiūlyti jums kuo didesnę skanaus, vertingo ir atsakingai pagaminto maisto įvairovę. Todėl Švediškų maisto prekių parduotuvėje, Švediškame restorane ir Švediškame bistro galite tikėtis vis daugiau produktų, leidžiančių daryti teigiamą poveikį klimatui.
Mėsos kukuliai be mėsos
Jei mėgstate mėsą, bet ne jos paliekamą pėdsaką, išbandykite augalinius kukulius HUVUDROLL. Jų išvaizda, skonis ir tekstūra visai kaip klasikinių mėsos kukulių, tik neigiamas poveikis aplinkai – mažesnis.
Ar kada ragavote augalinio faršo?
Augalinės kilmės faršas VÄRLDSKLOK iš žirnių baltymų – puiki alternatyva maltai mėsai, jei norite pasigaminti tvaresnių mėsainių, aštrų troškinį, lazaniją ar Bolonijos padažą. Sudėtyje nėra gyvūninės kilmės produktų, todėl tinka vegetarams ir veganams.
Vegetariški dešrainiai
Kadaise metėme sau iššūkį ir sugalvojome sukurti visų pamėgtų dešrainių versiją vegetarams. Pavyko! Dabar jų kasdien galite užsisakyti Švediškame bistro. Gardus užkandis, kuriame daugumą gyvūninės kilmės produktų pakeitėme augaliniais.
Veganiški ledai – saldus atlygis už tai, kad rūpinatės aplinka
Ledus iš Švediško bistro mėgsta daugybė žmonių visame pasaulyje. O veganiška jų versija mums gal net skanesnė. Paragaukite avižinių šokoladinių – jų anglies pėdsakas beveik dvigubai mažesnis už tų, kuriuos gaminame iš pieno.
Nauji skoniai jūsų virtuvėje
Pasisemkite įkvėpimo: turime gardžių idėjų jūsų pietums ar vakarienei be mėsos. Kurį receptą išbandysite pirmiausia?