Kūčių vakarienė su šeima – ypatinga šventė. Tad norisi, kad ir vaišės ant stalo būtų nepaprastos. Šiais metais paruošėme jums dvylika patiekalų receptų, padėsiančių ne tik nustebinti namiškius, bet ir sutaupyti laiko bei pinigų.
Tešlos šulinėliai su marinuotomis silkėmis ir burokėliais
Į tešlos šulinėlius KRUSTADER įdėkite po gabaliuką marinuotų silkių filė SILL INLAGD arba SILL MATJES ir jūsų mėgstamų burokėlių.
Tešlos šulinėliai su marinuotomis silkėmis ir marinuotais agurkėliais
Į tešlos šulinėlius KRUSTADER įdėkite po gabaliuką marinuotų silkių filė SILL INLAGD arba SILL MATJES, pagardinkite marinuotais agurkėliais SOMMARSKÖRD.
Tešlos šulinėliai su krevetėmis ir traškiais svogūnais
Į tešlos šulinėlius KRUSTADER įdėkite išlukštentų krevečių SJÖRAPPORT, pagardinkite keptais svogūnais ROSTAD LÖK.
Tešlos šulinėliai su šaltai rūkytomis lašišomis
Į tešlos šulinėlius KRUSTADER įdėkite šaltai rūkytų lašišų SJÖRAPPORT, papuoškite šviežių žalumynų šakelėmis ar spanguolėmis.
Tešlos šulinėliai su daržovių kukuliais su bruknių uogiene
Į tešlos šulinėlius KRUSTADER įdėkite po iškeptą daržovių kukulį HUVUDROLL, pagardinkite bruknių uogiene SYLT LINGON.
Sūrio pyragaičiai su grybais
Ant sūrio pyragaičių PAJ OST uždėkite mėgstamų konservuotų grybų ir kepkite juos iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10–12 minučių.
Sūrio pyragaičiai su šaltai rūkytomis lašišomis
Ant sūrio pyragaičių PAJ OST uždėkite šaltai rūkytų lašišų SJÖRAPPORT ir kepkite juos iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10–12 minučių.
Plokščia naminė duonelė su šaltai rūkytomis lašišomis
Iškepkite plokščių duonelių KNÅDA (iš 400 g mišinio išeina 6 duonelės): į miltų mišinio pakelį įpilkite 50 ml neutralaus skonio aliejaus ir 200 ml karšto vandens (apie 50 °C temperatūros). Jį sandariai uždarykite ir laikydami vertikalioje padėtyje purtykite iki susidarys vientisa masė. Iš gautos tešlos suformuokite 6 rutuliukus, suplokite juos rankomis (turi išeiti apytiksliai Ø 15 cm apskritimai) ir kepkite įkaitintoje sausoje keptuvėje po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, nustatę vidutinę kaitrą. Nenaudokite sviesto, aliejaus. Atvėsusias duoneles patiekite su šaltai rūkytomis lašišomis SJÖRAPPORT arba kitomis mėgstamomis žuvimis.
Krevečių salotos
Išlukštenkite atšildytas virtas krevetes SJÖRAPPORT (dėl grožio galite palikti nelukštentą paskutinį uodegos narelį), švedišką grūdų mišinį su prieskoniais BÄSTISAR užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų, ir leiskite išbrinkti. Į lėkštę įdėkite keletą šaukštų išbrinkusio grūdų mišinio BÄSTISAR, įberkite keptų svogūnų ROSTAD LÖK, viską pagardinkite garstyčių ir krapų padažu SÅS SENAP & DILL, uždėkite krevečių.
Lašišų kepsniai
Lašišų filė SJÖRAPPORT pagardinkite druska, pipirais, citrinomis ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Patiekite su šviežiomis salotomis, mėgstamais marinuotais grybais bei garstyčių ir krapų padažu SÅS SENAP & DILL ar kitais jums patinkančiais ingredientais.
Cinamonu ir gvazdikėliais kvepiantys imbieriniai sausainiai
Prieš kočiodami ir formuodami sausainius leiskite imbierinei tešlai sušilti ir suminkštėti: palaikykite ją kambario temperatūroje, kiek paminkykite rankose. Iš tešlos iškočiokite iki 0,5 cm storio lakštus ir sausainių formelėmis išpjaukite sausainius. Kepkite juos iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Papuoškite mėgstamais pabarstukais, miltiniu cukrumi, maltu cinamonu.
Imbierinis nealkoholinis vynas
Pašildykite vaisių skonio gėrimą VINTERSAGA ir patiekite su apelsino griežinėliais, cinamono lazdelėmis.