Planuojate vasaros vaišes? Įtraukite į vakarėlio meniu vegetariškas dešreles KORVMOJ ir išbandykite naujų receptų.
Puikaus daržovių skonio šaldytų dešrelių jau galite įsigyti ir IKEA švediškų maisto prekių parduotuvėje.
„Vegetariškos dešrelės KORVMOJ patiks vegetarams, veganams ir visavalgiams – visiems,
mėgstantiems skanų ir tvarų maistą!“
Davidas Johanssonas, atsakingas už IKEA maisto produktų plėtrą
Vegetariški dešrainiai su marinuotais kopūstais
10 porcijų
Jums reikės:
10 vegetariškų dešrelių KORVMOJ;
10 dešrainių bandelių;
keptų svogūnų ROSTAD LÖK;
grūdėtųjų garstyčių SENAP GROV;
2 stiklinių cukraus;
1 stiklinės vandens;
1 stiklinės acto;
1 raudongūžio kopūsto (smulkinto).
1. Paruoškite marinatą kopūstams: gilioje keptuvėje iki virimo pakaitinkite vandenį su actu ir cukrumi. Sudėkite susmulkintus kopūstus į stiklinį indą KORKEN ir užpilkite marinatu. Uždenkite ir marinuokite savaitę.
2. Paruoškite dešreles KORVMOJ, sekdami nurodymus ant pakuotės.
3. Trumpai pašildykite dešrainių badeles ant grotelių.
4. Į kiekvieną bandelę įdėkite po dešrelę, o pagardus palikite svečiams: tegul jie patys nusprendžia, kiek keptų svogūnų, garstyčių ar marinuotų kopūstų norės.
Dešrelės KROVMOJ su kvapiųjų moliūgų tyre
4 porcijos
Jums reikės:
1 geltonojo svogūno;
1 kg kvapiųjų moliūgų (galite rinktis ir įprastus didžiuosius);
1 l daržovių sultinio;
druskos ir pipirų;
8 vegetariškų dešrelių KORVMOJ;
augalinio aliejaus (kepimui);
8 šaukštų lapinių kopūstų (smulkintų);
4 šaukštų grūdėtųjų garstyčių SENAP GROV;
6 cm krieno šaknies.
1. Perpjaukite svogūną į keturias dalis. Gautas skilteles apkepkite orkaitėje, kol suminkštės.
2. Nulupkite moliūgus ir supjaustykite kubeliais. Virkite daržovių sultinyje, kol suminkštės.
3. Sutrinkite išvirusius moliūgus maisto smulkintuvu, paskaninkite druska ir pipirais.
4. Paruoškite dešreles KORVMOJ, sekdami nurodymus ant pakuotės.
5. Dešreles supjaustykite 2–3 cm ilgio gabalėliais ir apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus ir lapiniais kopūstais.
6. Įkrėskite į lėkštę kelis šaukštus moliūgų tyrės, ant jos išdėliokite dešreles, svogūnus ir lapinius kopūstus.
7. Prieš patiekdami užtarkuokite šiek tiek šviežios krieno šaknies.
Suktinukai su dešrelėmis KORVMOJ, avokadais ir aitriosiomis paprikomis
4 porcijos
Jums reikės:
1 raudonojo svogūno;
8 vegetariškų dešrelių KORVMOJ;
2 sunokusių avokadų;
4 duonos BRÖD TUNNBRÖD papločių;
1 šaukšto aitriųjų paprikų dribsnių;
keptų svogūnų ROSTAD LÖK;
50 ml baltojo acto;
100 ml cukraus;
150 ml vandens;
4 šaukštų petražolių (smulkintų);
2 šaukštų krapų (smulkintų);
3 česnako skiltelių;
½ citrinos (sulčių ir žievelės);
100 ml alyvuogių aliejaus.
1. Paruoškite sūrymą svogūnams: dubenyje išmaišykite vandenį su actu ir cukrumi.
2. Plonais pusžiedžiais supjaustykite raudonąjį svogūną, užpilkite sūrymu ir palikite valandą pasimarinuoti.
3. Paruoškite padažą iš petražolių, krapų, česnakų, citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus.
4. Paruoškite dešreles KORVMOJ, sekdami nurodymus ant pakuotės.
5. Griežinėliais supjaustykite avokadus ir po lygiai išdėliokite ant kiekvieno duonos papločio. Taip pat išdalinkite dešreles, padažą ir marinuotus svogūnus.
6. Užlenkite apatinį duonos kraštą, kad įdaras neišbyrėtų, ir susukite suktinukus.
Parsineškite pamėgtą užkandį namo
Praėjusiais metais IKEA bistro pristatėme naują tvaresnę klasikinio dešrainio versiją su vegetariška dešrele. O šiais metais jau galite mėgautis vegetariškais dešrainiais namuose! Dešrelės KORVMOJ, pagamintos iš lęšių, bolivinių balandų, morkų ir lapinių kopūstų, tinka kepti orkaitėje, keptuvėje ar ant grotelių ir jų kasdien galite įsigyti IKEA švediškų maisto prekių parduotuvėje. Ieškokite pakuotės šaldiklyje.