Atrodo kaip mėsa, skonis kaip mėsos, bet sudėtyje jos – nė gramo. Kas? 

Tvaresnė mėsos versija
Tikime, kad dideli pokyčiai prasideda nuo smulkmenų, o maistas turi būti geras visomis prasmėmis – tiek jums, tiek planetai. Štai kodėl nusprendėme į IKEA meniu įtraukti augalinius kukulius. Jų maistinė vertė ir kaina labai panašios į tradicinių mėsos kukulių, o neigiamas poveikis aplinkai – net 25 kartus mažesnis! Viskas tam, kad atsisakyti mėsos ir gyventi tvariau būtų dar truputį lengviau.
Švediška klasika
Pirmieji IKEA mėsos kukuliai pasaulį išvydo dar 1985 metais. Praėjus beveik trims dešimtmečiams, pradėjome prekiauti jais ir džiuginti išalkusius lankytojus Lietuvoje. O šiais metais pristatome dar vieną naujieną –  tradicinių mėsos kukulių versiją be mėsos. 

Naujieji kukuliai pagaminti iš augalinių baltymų, tačiau skoniu nė kiek nenusileidžia klasikiniams. Smalsu patikrinti? Užsukite į IKEA restoraną ir paragaukite augalinių kukulių su tradiciniu švedišku garnyru.

Prekyboje nuo rugpjūčio 1 d.
 
Mėgstantiems gaminti
Jei mėgstate suktis virtuvėje, įsigykite šaldytų augalinių kukulių HUVUDROLL. Jų rasite Švediškų maisto prekių parduotuvėje ir lengvai išsikepsite namuose:

Orkaitėje – įkaitinkite iki 180 °C, sudėkite kukulius į  aliejumi išteptą indą ir kepkite apie 20 minučių.
Keptuvėje –  įpilkite aliejaus ir pamaišydami kepkite ant vidutinės kaitros apie 10 minučių.
Mikrobangų krosnelėje – nustatykite 700 W, sudėkite kukulius į neuždengtą indą ir šildykite 2 minutes (5 kukuliai).

Prekyboje nuo rugpjūčio 1 d.
Jeigu pritrūktų idėjų...
Žinome daugybę gardžių kukulių receptų ir mielai dalijamės jais su jumis. Pasisemkite įkvėpimo – čia rasite idėjų, kaip greitai paruošti pietus sau ar šeimai, ir sužinosite, koks garnyras ar padažas labiausiai tinka prie augalinių kukulių.

 
O kaip augalinius kukulius patiektų žinomi Lietuvos šefai?
Užuot spėlioję, paragaukite. Naujų patiekalų su augaliniais kukuliais jau greitai galėsite rasti ir savo pamėgtuose restoranuose:
„Gaspar‘s“ (Pylimo g. 23-3, Vilnius) šefas Gaspar Fernandes ruošia indišką meniu.
„Rise“  (Gedimino pr. 43, Vilnius) vadovas Egidijus Lapinskas ieško švediškų kukulių sąsajų su tradicine japonų virtuve.
„Pasaulio puodai“  (Gardino g. 28, Merkinė) ir Vytaras Radzevičius siūlo paragauti augalinių kukulių ispaniškai.
„Vieta“ (Šv. Ignoto g. 12-1, Vilnius) ir „Vegafé“ (Totorių g. 3, Vilnius) maloniai stebins veganus ir vegetarus.
Receptu iš gimtosios Italijos žada pasidalinti ir Gian Luca Demarco.

Sekite naujienas!
Iš ko pagaminti augaliniai kukuliai?
Jų sudėtyje yra tik natūralūs ingredientai. Maistingumo suteikia geltonieji žirniai, bulvės, svogūnai ir obuoliai, tvirtą tekstūrą – rapsų aliejus, avižos ir ryžių miltai, o tikros mėsos skonį – puikiai parinkti prieskoniai.