Kai po švenčių lieka maisto

Pripažinkime: mūsų šventinės vaišės ne visada baigia savo kelionę ten, kur norėtume. Štai kodėl pradėjome ieškoti receptų, kaip išgelbėti likučius nuo išmetimo ir pagaminti iš jų dar ką nors skanaus. Savo atradimais dalijamės su jumis!
Bananiniai keksiukai
IKEA dizainerė Cecilia šių keksiukų receptą sužinojo iš savo sesers ir nuo tos dienos kepa gana dažnai, nes vaikai juos labai mėgsta. Anot dizainerės, patys gardžiausi keksiukai išeina iš pačių rudžiausių bananų, o jų skonį dar labiau pagerina stiklinė šalto pieno.

Kaip pasigaminti?
• Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C. 
• Šakute ar maisto smulkintuvu sutrinkite du nuluptus bananus ir sumaišykite su 100 g sviesto ir 2 1/2 stiklinės cukraus.
• Įmuškite 2 kiaušinius, suberkite 3 stiklines miltų, 1 arb. šaukšt. kepimo miltelių ir 1 arb. šaukšt. vanilinio cukraus. Gerai išmaišykite.
• Jei mėgstate, galite įdėti 50 g susmulkinto juodojo šokolado, uogų ar riešutų. 
• Supilkite tešlą į keksiukų formą.
• Kepkite apie 10–12 minučių.
Patiekite su šaltu pienu.

„Šie keksiukai – skanus būdas išgelbėti jau ėmusius ruduoti bananus
ir puikus desertas, kai po pietų norisi ko nors saldaus.“

Grafikos dizainerė Cecilia
Duonos pyragas
IKEA stilistė Gen dalijasi kanadietiško duonos pyrago receptu. Po šventinių vaišių likusi duona, šviežios uogos ir klevų sirupas – tiek tereikia, kad žiemos vakarai taptų šilti ir saldūs.

Kaip pasigaminti?
• Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
• Pailgą kepimo formą ištepkite sviestu.
• Smulkiai suplėšykite duoną (tinka įvairių rūšių: prancūziškas batonas, sviestinės bandelės ar duona, skirta skrudinti) ir sudėkite į dubenį.
• Išplakite 8 kiaušinius su 2 stiklinėmis pieno, 1/2 stiklinės grietinėlės, 3/4 stiklinės cukraus, 2 valg. šaukšt. vanilės ir 1 arb. šaukšt. cinamono. Gautą mišinį supilkite ant duonos.
• Suberkite avietes – kuo daugiau, tuo geriau!
• Atskirame dubenyje sumaišykite 1/2 stiklinės miltų su 1/2 stiklinės rudojo cukraus, 1 arb. šaukšt. cinamono ir 1/4 arb. šaukšt. druskos.
• 100 g šalto sviesto supjaustykite kubeliais ir šakute įmaišykite į rudojo cukraus ir miltų mišinį.
• Saldžiu sviestu padenkite visą duonos paviršių.
• Kepkite 45–60 minučių.
Skanaus!

„Kai turiu duonos likučių, kepu iš jų šį gardų pyragą. Ir kaskart džiaugiuosi,
kad vėl turėsiu progą pasimėgauti juo su klevų sirupu!“

Stilistė Gen
Idėjos autoriai
Fotografas Matsas Ekdahlis 
Interjero dizainerė Geneviève Jorn
Grafikos dizainerė Cecilia Englund
Teksto autorius Jamesas Ryndas
Redaktorė Linda Harkell

Rūšiuoti pagal
  • Rekomenduojamas
  • Prekės kategoriją
  • Kainą nuo mažiausios
  • Kainą nuo didžiausios
  • Pavadinimą
OFTAST

dubenėlis

balta

0,49

TRYGG

serviravimo indas

skaidrus stiklas

1,49

GUBBRÖRA

guminė mentelė

žalia/rausva/mėlyna/balta

0,99

APTITLIG

pjaustymo lenta

bambukas

2,79

Yra daugiau variantų

VINTER 2018

indas su dangteliu

3,99

1,99 / 3 vnt.

PROPPMÄTT

pjaustymo lenta

bukas

6,99

Yra daugiau variantų

VISPAD

maišymo indas, 2 vnt.

balta

4,99

IDEALISK

plakimo šluotelė, 2 vnt.

nerūdijantis plienas

0,99

NYBAKT

kepimo forma

4,99

VINTER 2018

stiklinė

skaidrus stiklas

1,99

0,99

VINTER 2018

butelis su kamščiu

skaidrus stiklas/raštuotas

2,49

0,99

Yra daugiau variantų

VARDAGEN

plakimo šluotelė

4,99

VARDAGEN

prijuostė

juoda

8,99

VINTER 2018

sausainių formelės, 2 vnt.

nerūdijantis plienas

1,99

0,99

VINTER 2018

popierinės servetėlės

raštuotas

0,99

0,49 / 30 vnt.

Yra daugiau variantų

VINTER 2018

vaikiška virėjo kepurė

2,99

0,99

VINTER 2018

servetėlių laikiklis

širdis/raudona

1,99

0,99

VINTER 2018

serviravimo lėkštė

matinis stiklas

3,99

1,99

VINTER 2018

virtuvinė pirštinė

tamsi mėlyna/raudona

2,99

1,49

VINTER 2018

puodelis

tamsi mėlyna

2,49

1,99

VINTER 2018

desertinė lėkštė

tamsi mėlyna

2,99

1,99

VINTER 2018

desertinė lėkštė

raštuotas

1,99

0,99