Dar nespėjote paragauti naujųjų augalinių kukulių? Užsukite į svečius – visą rugsėjį IKEA restorano lankytojus kviesime mėgautis itališku patiekalu su augaliniais kukuliais, kurio receptą sukūrė pats Gian Luca Demarco!

Prekyboje nuo rugsėjo 1 d.
Kas sieja švediškus kukulius ir Italiją?

Anot žinomo virtuvės šefo, tai yra kokybė ir tvarumas: „Man, italui, kokybė visada bus pirmoje vietoje. Virtuvėje dažnai improvizuoju, bet niekada nenutolstu nuo savo principo kurti itališkus derinius iš itin kokybiškų produktų. O jeigu gamindamas patiekalus galiu rinktis tvaresnes alternatyvas, tai taip ir darau. Žinau, kad IKEA požiūris šiuo klausimu toks pat. Todėl labai norėjau sukurti bendrą patiekalą ir sujungti jų kulinarinę inovaciją – augalinius kukulius – su savo itališkomis tradicijomis.“

„Man patinka eksperimentuoti su maistu, kurti, stebinti, todėl, išgirdęs apie IKEA augalinius kukulius, per mikrosekundę nusprendžiau, kad reikės su jais pagaminti itališką makaronų patiekalą. Nieko kito turbūt ir nebuvo galima tikėtis – juk italų virtuvė yra mano stichija! Jau dabar nekantrauju pamatyti žmonių veidus, kai valgys mano patiekalą su šiais kukuliais, nes, paragavęs jų, ir pats negalėjau patikėti, kad tai ne mėsa.“

Italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco
Švediška klasika
Pirmieji IKEA mėsos kukuliai pasaulį išvydo dar 1985 metais. Praėjus beveik trims dešimtmečiams, pradėjome prekiauti jais ir džiuginti išalkusius lankytojus Lietuvoje. O šiais metais pristatome dar vieną naujieną –  tradicinių mėsos kukulių versiją be mėsos. 

Naujieji kukuliai pagaminti iš augalinių baltymų, tačiau skoniu nė kiek nenusileidžia klasikiniams. Smalsu patikrinti? Užsukite į IKEA restoraną ir paragaukite augalinių kukulių su tradiciniu švedišku garnyru.

Prekyboje nuo rugpjūčio 1 d.
 
Mėgstantiems gaminti
Jei mėgstate suktis virtuvėje, įsigykite šaldytų augalinių kukulių HUVUDROLL. Jų rasite Švediškų maisto prekių parduotuvėje ir lengvai išsikepsite namuose:

Orkaitėje – įkaitinkite iki 180 °C, sudėkite kukulius į  aliejumi išteptą indą ir kepkite apie 20 minučių.
Keptuvėje –  įpilkite aliejaus ir pamaišydami kepkite ant vidutinės kaitros apie 10 minučių.
Mikrobangų krosnelėje – nustatykite 700 W, sudėkite kukulius į neuždengtą indą ir šildykite 2 minutes (5 kukuliai).

Prekyboje nuo rugpjūčio 1 d.
Jeigu pritrūktų idėjų...
Žinome daugybę gardžių kukulių receptų ir mielai dalijamės jais su jumis. Pasisemkite įkvėpimo – čia rasite idėjų, kaip greitai paruošti pietus sau ar šeimai, ir sužinosite, koks garnyras ar padažas labiausiai tinka prie augalinių kukulių.

 
O kaip augalinius kukulius patiektų žinomi Lietuvos šefai?
Užuot spėlioję, paragaukite. Naujų patiekalų su augaliniais kukuliais jau galite rasti ir savo pamėgtuose restoranuose iki rugpjūčio 31 d.
„Gaspar‘s“ (Pylimo g. 23-3, Vilnius) šefas Gaspar Fernandes ruošia indišką meniu.
„Rise“  (Gedimino pr. 43, Vilnius) vadovas Egidijus Lapinskas ieško švediškų kukulių sąsajų su tradicine japonų virtuve.
„Pasaulio puodai“  (Gardino g. 28, Merkinė) ir Vytaras Radzevičius siūlo paragauti augalinių kukulių ispaniškai.
„Vieta“ (Šv. Ignoto g. 12-1, Vilnius) ir „Vegafé“ (Totorių g. 3, Vilnius) maloniai stebins veganus ir vegetarus.
Receptu iš gimtosios Italijos žada pasidalinti ir Gian Luca Demarco.

Sekite naujienas!
Iš ko pagaminti augaliniai kukuliai?
Jų sudėtyje yra tik natūralūs ingredientai. Maistingumo suteikia geltonieji žirniai, bulvės, svogūnai ir obuoliai, tvirtą tekstūrą – rapsų aliejus, avižos ir ryžių miltai, o tikros mėsos skonį – puikiai parinkti prieskoniai.



X

Pranešimas apie pasikeitusį likutį

Pirmieji sužinokite, kada jūsų norima prekė [itemName] vėl bus prekyboje.

Puiku! Dabar tiesiog laukite pranešimo.

Kai prekės [itemName] likutis sandėlyje bus pakankamas, pranešime jums el. paštu.